Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №812 від 01.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

На Рівненщині працюватимуть пожежники-волонтери за польським зразком

На Рівненщині перебуває делегація представників добровільної пожежної охорони Республіки Польща.

Під час робочої поїздки польські вогнеборці поділяться досвідом створення добровільної пожежної охорони в об’єднаних громадах та Центрів безпеки громадян.

Така допомога та підтримка передбачена програмою «Польська допомога», яка спрямована на організацію українського рятувального волонтеріату з метою підвищення безпеки населення Рівненщини.

Зокрема, поляки розповіли про успішний досвід створення добровільних пожежних команд. Важливою складовою у цьому процесі стало залучення добровольців і волонтерів у справу гасіння пожеж та ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій.

«У Польщі потужно розвинутий добровільний рух. Для поляка дуже престижно бути членом пожежної дружини. До цих структур входять і керівники громад, і старости. Вони захищають своїх жителів на добровільних засадах», - розповів керівник добровільної пожежної охорони Західно-Приморського воєводства, генерал Марек Ковальскі під час зустрічі із рятувальниками області та керівниками ОТГ.

За словами головного рятувальника Рівненщини Сергія Крука, осередки добровільних пожежних команд планують створити у Великій Омеляні, Білій Криниці та Квасилові, що у Рівненському районі. Окрім цього, рятувальники працюють над створенням Центрів безпеки громадян в об’єднаних громадах.

«Центр об’єднає пожежно-рятувальну службу, поліцію та швидку допомогу. На його базі працюватиме система екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером. Таке компактне розташування оперативних служб дозволить швидко та ефективно реагувати на надзвичайні події. Також це значно скоротить фінансові витрати об’єднаних територіальнихгромад на їх утримання», - розповів начальник ГУ ДСНС України у Рівненській області, генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук.

Польський досвід та підтримка є цінними для області, переконаний заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

«На Рівненщині успішно проходить децентралізаційна реформа. На цьому шляху ми використовуємо досвід поляків. Тому під час реформування системи цивільного захисту варто звернути увагу на кращі практики сусідів. А це, в першу чергу, створення добровільних пожежних дружин та Центрів безпеки громадян», - зазначив Ігор Тимошенко.

Наступним етапом співпраці стануть навчання керівників ОТГ та представників добровільної пожежної охорони у Польщі. Також сусіди допоможуть із обмундируванням для пожежників області.

01.06.2017



Рівне-Ракурс №10 від 01.06.2017p. 
На головну сторінку