Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №813 від 08.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Що потрібно знати про косметичну глину

Використання глини для лікування і в косметичних цілях почалося ще в Давньому Єгипті. Але і в наш час цей простий природний засіб не втратив своєї актуальності.

Безумовно, зараз ми глину частіше бачимо красиво упакованою в барвисті пакетики, а не в природних умовах , однак від цього її користь не втрачається – в глину нічого стороннього не додається – вона просто очищається і упаковується.

Глина використовується і для зовнішнього застосування, і для прийому всередину. Вона багата на мікроелементи, благодійно впливає на багато органів. Розроблено безліч показань і протипоказань до її застосування.

Показання до застосування глини

Грязелікування доречно застосовувати при атеросклерозі, подагрі, діабеті, недокрів’ї, запаленні простати, дисфункції яєчників, безплідді. Через свої антисептичні властивості, глина ефективна при ударах, розтягненнях, подряпинах, гнійних ранах. Також вона є чудовим антиоксидантом і здатна очищати організм від токсинів і шлаків. Тому глину можна і потрібно застосовувати всередину при отруєннях, дизентерії, здутті.

Глина в косметології

Широко використовується глина для виготовлення косметичних масок. Володаркам жирної шкіри вона стане незамінним помічником, а також тим, кому за 30-35 років.

Біла глина чудово очищає проблемну шкіру, усуває запалення і підтягує контури обличчя. Її найближчою подругою є блакитна глина, яка до того ж чудово бореться з веснянками і віковими пігментними плямами, тонізує шкіру і нормалізує кровообіг. Завдяки останній властивості глини часто використовують як засіб, що сприяє росту волосся і зміцнює волосяні цибулини. Блакитна глина вважається прекрасним засобом у боротьбі за густу шевелюру.

Маски із зеленої глини дуже популярні у дівчаток перехідного віку . Вона сприяє регулюванню роботи сальних залоз, матує і заспокоює шкіру обличчя, знімає стрес, викликаний механічними подразниками (наприклад, механічним чищенням шкіри). Крім того, зелена глина підтримує необхідний баланс вологи і стимулює капілярний кровообіг.

Червона глина гіпоалергенна, прекрасно зволожує і пом’якшує суху шкіру, усуває свербіння і лущення, насичує тканини киснем.

Рожева глина – це змішані біла і червона глини. Використовується для будь-якого типу шкіри. Допомагає боротися з мімічними зморшками. Володіє прекрасним ефектом ліфтингу.

Антиоксидантними властивостями володіють жовта, чорна і сіра глина. Крім того, ці різновиди покращують колір обличчя.

Часто глина використовується у вигляді обгортань в боротьбі з целюлітом. У комплексі з фізичною активністю і збалансованою дієтою такий метод допоможе підтягнути контури тіла і зробити шкіру більш пружною.

08.06.2017



Рівне-Ракурс №10 від 08.06.2017p. 
На головну сторінку