Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №814 від 15.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Чи бути Корецькій міській громаді?

Чи бути Корецькій міській громаді?

Про важливість утворення громад у Корці  в умовах децентралізації велася жвава дискусія. Там в рамках роботи Проекту ПУЛЬС консультанти АМУ провели зустріч «Інформаційний пункт децентралізації».

Місто Корець вже давно готове до об’єднання з навколишніми селами. Адже це забезпечує значне укрупнення набуття нових повноважень та надходжень. Однак сільські ради не готові до об’єднання. Натомість представники міста розповіли, що діти із навколишніх сіл до садочка та школи переважно їздять у Корець. Тому об’єднання значно полегшить життя усім жителям. 

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер розповіла про формування бюджету громади. Нагадала про додаткові надходження та повноваження. Навела приклади як у районах почуваються уже створені ОТГ та об’єднані села.

Сьогодні потрібно створювати сильні потужні громади навколо міст, тому у Корецької міської громади є перспективи, однак немає порозуміння, зазначила директор Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Грищук. А також розповіла для чого проводяться такі реформи та чого від них варто очікувати на перспективу.

Актив громади висловив думку, що вони також вже стали б громадою. якби об’єднали примусово, а не давали можливості вибору добровільного об’єднання.

15.06.2017



Рівне-Ракурс №10 від 15.06.2017p. 
На головну сторінку