Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №817 від 06.07.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Оперативні служби Рівненщини на 100% готові до надзвичайних ситуацій

На Рівненщині відбулись широкомасштабні тренування з ліквідації надзвичайних ситуацій – природного та техногенного характеру

Навчання проходили в селі Городище Рівненського району – на базі тренувального полігону.

Керівником навчань був голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, який координував діяльність усіх задіяних служб - рятувальників, лісівників, силовиків, поліції, медиків та ін.

Відпрацьовувалося 7 основних ввідних. У першому випадку спецпідрозділи СБУ ліквідували терористичну групу, що захопила заручників.

За другою ввідною, внаслідок вибуху побутового газу зруйнувався житловий будинок, а під завалами опинилися люди. Рятувальники вивільнили постраждалих, а медики надали їм допомогу.

Наступним випробуванням стало сходження колісних пар залізничного вагону з аміаком. Підрозділи ДСНС оперативно подали воду, а працівники поліції забезпечили безпечний рух.

За четвертою ввідною піротехнічним підрозділом ДСНС обстежено та вилучено вибухонебезпечний предмет з подальшим знищенням.

Далі, за легендою, через ДТП на АЗС виникла пожежа, а в автомобілях опинилися люди. Вогнеборці подали на гасіння піну середньої кратності, а потерпілих громадян звільнили.

Серйозним випробуванням для усіх оперативних служб стала ліквідація умовної масштабної лісової пожежі. До гасіння цієї пожежі було залучено зведений пожежно-рятувальний загін обласного управління ДСНС та залучено авіацію ДСНС України.

За останньою, сьомою, ввідною проводилося рятування потерпілого Єврокоптером.

По завершенню навчань відбулося оперативне засідання обласної комісії ТБ та НС під головуванням керівника Рівненської ОДА. Олексій Муляренко високо оцінив дії та взаємодію усіх оперативних служби Рівненської Територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

Керівник області відмітив, що усі служби готові до реагування на можливі надзвичайні ситуації на 100%.

«Такі навчання для нашого регіону є дуже цінними. Адже Рівненщина знаходиться в радіусі двох АЕС, на території розміщені техногенні підприємства та мережа газорозподільних трубопроводів. Також область на 40% заліснена, є великі поклади торфу, які періодично потерпають від загорання. Тому від злагоджених дій усіх підрозділів залежить, як безпека регіону, так і життя наших громадян», - підсумував Олексій Муляренко.

06.07.2017



Рівне-Ракурс №10 від 06.07.2017p. 
На головну сторінку