Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №818 від 13.07.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Агрохолдинг «МРІЯ»

Агрохолдинг «МРІЯ»

розпочав збиральну кампанію

На полях «МРІЇ» стартувала збиральна кампанія – днями Агрохолдинг успішно зібрав озимий ячмінь на кластері «Південь» (Чернівецька область) та приступив до збору озимих пшениці та ріпаку. На черзі – горох, ярі ріпак, ячмінь та пшениця, озиме жито. Всього у Компанії під час літніх жнив планують зібрати врожай із загальної площі 58 тис. га. Найбільшу частку серед цих культур традиційно для «МРІЇ» займає озима пшениця – 35,7 тис. га.

На зборі ранніх зернових Компанія задіє одночасно понад 500 одиниць техніки: 108 комбайнів та 400 одиниць вантажного автотранспорту для вивезення врожаю з поля та транспортування його до елеваторів. Усі елеватори та зерносховища Агрохолдингу готові до прийому врожаю.

«Жнива стартували без яких-небудь проблем, але вже зараз можна сказати, що головними труднощами при зборі врожаю цього року будуть погодні умови, – коментує операційний директор «МРІЯ Агрохолдинг» Андрій Григоров. – Прохолодне і вогке літо спричинило відтермінування планових дат початку жнив і загалом періодів збирання деяких культур. В таких умовах і ріпак, і горох, і пшениця достигатимуть майже одночасно, тому всі господарства Західної України зіткнуться з тим, що збирати потрібно буде кілька культур в один період. У «МРІЇ» ми забезпечені всім необхідним, щоб впоратись зі жнивами в агрономічні терміни. Стосовно врожайності, то розраховуємо на рівень вище середнього по Україні».

Паралельно зі збором врожаю Агрохолдинг здійснюватиме підготовку полів до осінньої посівної. Для обробітку ґрунту буде задіяна нова техніка. Нагадаємо, з початку 2017 року Агрохолдинг «МРІЯ» поповнив свій технічний парк на 38 одиниць техніки загальною вартістю 7,2 млн дол. та продовжує інвестувати у придбання нової техніки.

Збір пізніх зернових та зернобобових культур, а також цукрового буряку, «МРІЯ Агрохолдинг» планує розпочати вже у вересні.

13.07.2017Ірина Стахурська



Рівне-Ракурс №10 від 13.07.2017p. 
На головну сторінку