Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №267 від 23.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Шок!

Лікар погрожував забрати у матері дитину?!.

Лікар погрожував забрати у матері дитину?!.

Правоохоронці затримали завідувача відділенням пологового будинку за отримання хабара

Днями професійно спрацювали співробітники відділення служби боротьби з економічними злочинами Рівненського міського відділу міліції. Як повідомили із ЦЗГ УМВС України в Рівненській області, правоохоронці затримали завідувача відділенням одного із пологових будинків Рівного, коли той із рук новоспеченого тата взяв 100 доларів хабара за пологи його дружини.

Зі слів начальника відділення ДСБЕЗ Рівненського міського відділу УМВС України в Рівненській області Володимира ЮХИМЧУКА, чоловік розповів правоохоронцям, що його дружина народила дитину з незначними відхиленнями, які потребували кваліфікованого медичного втручання. Породіллю з немовлям негайно перевели в обласну лікарню.

Настав час розплачуватися за проведені пологи (за даними джерела, зацікавленого у запобіганні хабарництва, лікарю або акушеру, який приймає пологи, сплачують 100 доларів США, по сотні гривень - медсестрам, та й санітаркам десятку-другу тихенько кладуть в кишеню “незаплямованого” халата). Оскільки ж у згаданому випадку пологи пройшли невдало, 100 доларів США чоловік сплачувати відмовився.

Завідувач відділенням про це не забув, тому почав погрожувати матері, що забере у неї новонародженого, якого покладуть у спеціальну камеру для підтримки життєдіяльності немовлят. І доки батьки не сплатять “валютний борг”, бачитимуть кровинку лише раз на тиждень!

Під час отримання злощасних доларів працівники міліції й затримали завідувача. Проти нього за статтею 368 КК України порушили кримінальну справу (згідно з частиною першою цієї статті, одержання службовою особою хабара карається штрафом від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

Олена КУЗЬМЕНКО, інспектор ЦЗГ УМВС України в Рівненській області

Коментар

Начальник Рівненського управління охорони здоров’я Рівненського міського виконкому Михайло СТИЧИШИН:

- Працівники управління охорони здоров’я проведуть службове розслідування з цього приводу. Я розмовляв з головним лікарем пологового будинку. Стало відомо, що чоловік, який сьогодні висуває серйозні звинувачення, довгий час просив, щоб саме цей лікар приймав у його дружини пологи. Є ще кілька незрозумілих обставин, які вимагають ретельної перевірки.

До речі

Для того, щоб громадяни мали можливість сприяти правоохоронцям у боротьбі з корупцією, в управлінні СБУ в Рівненській області діє телефон довіри. Тож, шановні рівняни, якщо вам стало відомо про факти корупційних дій з боку державних службовців (вимагання та отримання хабара, протиправні дії представників правоохоронних та судових органів, незаконне відчуження (оренда), приватизація державного та комунального майна та інші корупційні прояви, телефонуйте за номером: 22-43-43.

23.11.2006Прес-служба СБУ в Рівненській області



Рівне-Ракурс №10 від 23.11.2006p. 
На головну сторінку