Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №821 від 03.08.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Мисливський туризм на Рівнещині

Мисливський туризм на Рівнещині

29 липня в МСК “Сокіл” відбувся Перший Український мисливський форум. Крім насиченої розважальної програми організатори ділилися досвідом розвитку іноземного туризму, підходами до розведення вольєрних тварин та обговорювали проблеми мисливських господарств.

Мисливці, собаководи, стрільці, єгері та всі небайдужі до полювання чоловіки із захватом взяли участь в Першому Українському мисливському форумі, що відбувався цієї суботи на базі мисливсько-спортивного клубу «Сокіл» в селі Суськ Костопільського району.

Головний мисливствознавець МСК “Сокіл” Роман Ступчук поділився досвідом організації полювання для іноземних туристів із Німеччини, Швеції, Канади та Китаю. Вітальне слово виголосив гість із Швеції Йохан Дунбек, який відмітив хороший рівень організації мисливства в МСК “Сокіл” та розповів про плани впровадити в Україні полювання із собаками породи плоттхаунд. Тема вольєрного господарства, розведення дичини та біотехнії також виявилась цікавою для багатьох присутніх.

- «Захід такого рівня і спрямування дуже необхідний, - зазначив начальник управління мисливського господарства та полювання Державного агентства лісових ресурсів Іван Шеремет, - адже він згуртовує однодумців навколо спільної мети збереження балансу співіснування тваринного світу і людини».

Під час форуму було піднято багато актуальних проблем, що стосуються законодавства та регулювання мисливської галузі. Спікери зазначили, що Україні варто брати приклад із сусідніх держав, де подібні форуми проходять дуже часто і це сприяє розвитку мисливства, етики полювання та охорони тварин.

Корисним доповненням до офіційної частини форуму стала виставка. Свої товари та послуги презентували фірми із Херсона, Києва, Харкова, Луцька і, звісно, Рівненщини. Мисливці змогли відвідати виставкові альтанки ТМ “Тахо”, ТМ “Волмас”, Магазину “Мисливець” та ще багатьох учасників.

Крім офіційної частини організатори влаштували для гостей мегашоу. Багатоборства єгерських команд, виступ кінноспортивної школи, презентація мисливських собак, пейнтбольні баталії , змагання стрільців на «Кубок Сокола», драйвовий автозабіг по бездоріжжю від автоклубу “4х4” - все це та багато інших дійств не залишили байдужими жодного з глядачів. Кожен знайшов собі заняття до душі, адже гості могли стріляти на стендах, їздити верхи на конях або в кареті, їсти смачні страви з дичини та слухати гарну музику у виконанні гуртів “Нон Стоп” та “ПатіФон”.

Родзинкою вечора став святковий розіграш призів від партнерів форуму ТМ «Тахо», ТМ «Волмас», магазину «Мисливець» та нагородження переможців змагань. Всі були надзвичайно задоволені кількістю та якістю призів, адже партнери форуму підійшли ретельно до вибору подарунків.

03.08.2017МСК “Сокіл»



Рівне-Ракурс №10 від 03.08.2017p. 
На головну сторінку