Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №822 від 10.08.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Сік дині нерви заспокоїть і глистів вижене

Сік дині нерви заспокоїть і глистів вижене

Сік дині, як і інші цілющі соки, з успіхом застосовують у соколікуванні. Він поліпшує стан за дуже багатьох захворювань, добре тамує спрагу, нормалізує водно-сольовий баланс, поліпшує засвоєння білків, зміцнює імунітет, чинить антисклеротичну, м’яку проносну, сечогінну, протиалергійну, загальнозміцнювальну дію, виводить шлаки. Також динний сік помічний у разі анемії, захворювань серця, судин, нирок, за початкової стадії гіпертонії.

Відомо заспокійливий вплив дині та її соку на нервову систему. Це - природний релаксант, який знімає стреси й рекомендується до вживання за значних фізичних і розумових навантажень. Його часто застосовують і в очисних дієтах: він добре промиває всі клітини організму, виводить надмір рідини; знімає запалення в ниркових мисках, видаляючи з них хвороботворні мікроби. До того ж його рекомендують пити для схуднення, оскільки він не тільки виводить рідину, а й сприяє спалюванню жирів.

Як вибрати «правильну» диню

Для приготування соку потрібно вибирати найспіліші й соковиті дині. Шкірочка плоду має бути світлою, покритою тоненькою «павутинкою». Жодних чорних цяток і тріщин на дині не повинно бути, інакше вона може виявитися зараженою сальмонельозом та іншими небезпечними інфекціями. Також ніколи не слід купувати розрізану диню й дозволяти продавцеві розрізати її, щоб показати вам стиглість: руки й ножі далеко не завжди чисті, а хвороботворні бактерії з немитої шкірки швидко потрапляють у м’якоть і ще швидше в ній розмножуються - їм вистачить усього кількох хвилин.

Аромат дині теж свідчить про ступінь її зрілості: якщо вона стигла, то може пахнути ананасом, грушами, ваніллю, іншими «солодощами». Плоди зеленого кольору теж можуть бути стиглими - адже сортів дині безліч, і вони відрізняються кольором, формою, розмірами, ароматом і смаком.

Сік треба готувати за допомоги сокоробки. При цьому обрізати шкірку з дині не варто: в ній містяться цінні ефірні олії. Перед витисканням її слід ретельно помити.

Рецепти народної медицини

У разі захворювань травного тракту рекомендується вживати сік дині (можна з медом) по 1 склянці 2-3 рази на день. Пити сік дині, як і інші соки, слід натще, за 30 хв до їди чи в перервах між прийомами їжі.

За серцевої недостатності для зміцнення серцевого м’яза корисно щодня випивати по 1 склянці свіжовичавленого соку дині. Це значно знизить ризик серцевого нападу.

За радикуліту сік дині народна медицина радить приймати по 1/3 склянки тричі на день. Якщо при цьому дотримуватися щадної дієти, то вже через добу біль може минути.

У разі алергії корисно приймати ввечері теплу ванну з соком дині - досить однієї склянки свіжого соку на ванну. Після 7 процедур настає явне поліпшення.

За будь-якого типу шкіри можна поліпшити її тонус, якщо 2-3 рази на тиждень робити маску з соком дині: 2 ст. л. соку змішати з 2 яєчними жовтками, 2 ч. л. меду, 0,5 ч. л. солі й 0,5 склянки теплої густої манної каші. Маску накласти на обличчя на 30 хв, а потім змити теплою водою. Якщо суміші виходить занадто багато, можна брати всіх компонентів удвічі менше.

Також за допомогою динного соку можна поліпшити стан сухого ламкого волосся: після миття голови втерти в корені свіжий сік дині, потримати так близько 15 хв і змити теплою водою.

Пов’язки з соком чи м’якоттю дині прибирають синці, розсмоктують гематоми й усувають нариви.

У разі гельмінтозу рекомендується пити щодня по 1 склянці соку дині вранці натщесерце, протягом тижня.

За печії допоможе 1 склянка динного соку.

У разі нервового зриву пити по 1 склянці соку (можна з медом) тричі на день.

Увага! Не можна вживати сік дині хворим на цукровий діабет і в разі загострення захворювань травного тракту та диспепсії. Надмірна кількість соку може зумовити пронос і біль у животі через здуття кишечнику. Матерям-годувальницям сік дині пити можна, але з обережністю й потроху.

10.08.2017



Рівне-Ракурс №10 від 10.08.2017p. 
На головну сторінку