Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №823 від 17.08.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Для перевезення школярів продали автобус з пошкодженими гальмами

Аварійний автобус «Mercedes-Benz Sprinter» купили у Вараші для школярів, щоб возити їх на екскурсії, через платформу PROZORRO. На це міська рада виділила 1 мільйон 500 тисяч гривень. Переможцем торгів стало приватне підприємство «ВТК «Дельфін»» з міста Нетішин. Втім, продавець не хоче ні міняти цей автобус на інший, ні повертати гроші. А тому за справу взялася прокуратура, пише Північ-інфо.

Серед виявлених недоліків (їх у списку 15!) зокрема, максимальна зношеність гальмівних дисків, що потребує негайної заміни, назовні витікає дизельне пальне та масло, у салоні не працює ні система опалення, ні система кондиціонування та багато іншого, інформує Варашська міська рада.

Невідповідність технічних характеристик придбаного автобусу тендерній документації підтвердилася й під час незалежних перевірок. А тому управління освіти одразу ж звернулося до приватного підприємства з вимогою замінити неякісний автобус на автобус належної якості, а у разі неможливості заміни – повернути отримані кошти.

Однак, підприємство «ВТК Дельфін» не виявило бажання виконувати взяті на себе зобов’язання, а тому чиновники звернулися до прокуратури, отже наступна зустріч продавців та покупців автобуса відбудеться вже у суді. Паралельно у міській раді створили спеціальну комісію, яка перевірить цю закупівлю та раціональність використання управлінням освіти бюджетних коштів.

17.08.2017



Рівне-Ракурс №10 від 17.08.2017p. 
На головну сторінку