Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №823 від 17.08.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Готуємо курячу шинку власноруч у бляшанці

Готуємо курячу шинку власноруч у бляшанці

На відміну від магазинної шинки, в якій набір продуктів викликає сумніви, у домашній лише натуральні складники. Жодних барвників та підсилювачів смаку. Готова страва виходить дуже ніжна, ароматна і ситна. Скибочки такої шинки прикрасять навіть урочистий стіл.

Інгредієнти:

600 г курячого м’яса;

1 столова ложка (з верхом) швидкорозчинного желатину;

3 зубки часнику;

сіль, чорний мелений перець, інші приправи до смаку.

Приготування:

Для приготування цієї шинки можна взяти м’ясо цілої курки, відділене від кісток, решту інгредієнтів вирахувати відповідно до рецепту. Шкірку можна не обрізати. Однак якщо ви її не любите, краще зніміть.

Куряче м’ясо та шкірки порізати на дрібні шматочки, посолити, поперчити, додати подрібнений часник, желатин та спеції (мускатний горіх, паприку, гірчицю в зернах, мелений лавровий лист). Добре все перемішати і залишити на 15-20 хвилин.

Відрізати потрібну довжину рукава чи пакета для запікання і зав’язати один кінець ниткою. Вкласти пакет у бляшану банку (обсягом близько 600 мл, наприклад, з-під консервованих ананасів), щільно вкласти туди м’ясо і зав’язати другий кінець.

Банку поставити на деко, бо сік з м’яса може трохи витікати.

Поставити шинку в розігріту до 190 градусів духовку близько однієї години.

Готову шинку залишити в банці до повного охолодження, поставити у холодильник не менш як на 6 годин.

Охолоджену шинку дістати з холодильника, звільнити від пакета і порізати скибочками.

Готуємо домашню версію лікера «Mozart»

Знаменитий шоколадний лікер «Mozart» виготовляють в австрійському Зальцбурзі – рідному місті Моцарта.

Пропонуємо вам спробувати приготувати «Моцарт» по-українськи.

Інгредієнти:

100 г чорного шоколаду;

дрібка ванілі;

0,75 л горілки.

Приготування:

Шоколад дрібно потерти, пересипати в банку, додати ваніль, залити горілкою, закрити, збовтати, настоювати тиждень, щодня збовтувати.

Сироп: по 200 мл молока і води, 0,5 кг цукру змішати, поставити на малий вогонь, постійно помішуючи, повністю розчинити цукор.

Збільшити вогонь, довести до кипіння, варити кілька хвилин. Коли охолоне, додати горілку з шоколадом.

Підігріти на водяній бані, щоб розчинився шоколад. Поставити на два тижні у холодильник, щодня збовтувати.

Ще раз підігріти на водяній бані, щоб розчинилися шматочки шоколаду, відфільтрувати через марлю.

Поставити на п’ять днів у холодильник. Зберігати у холодильнику не довше як три місяці, збовтувати перед вживанням.

17.08.2017



Рівне-Ракурс №10 від 17.08.2017p. 
На головну сторінку