Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №828 від 21.09.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Фіналісти «Олімпійського лелеченя»-«Olympic Moves» повернулися з МДЦ «Артек»

Фіналісти «Олімпійського лелеченя»-«Olympic Moves» повернулися з МДЦ «Артек»

З 5 – 11 вересня до Міжнародного дитячого центру «Артек», що у Пуща-Водиці, на Всеукраїнський фінал проекту «Олімпійське лелеченя»-«Olympic Moves» з’їхалиcz 300 найспортивніших, найактивніших і найрозумніших дітей з 25 регіонів України.

Протягом тижня учасники не лише змагалися у таких конкурсах як: «Презентація команди», «Олімпійська вікторина», спортивна естафета, волейбольний турнір, а й спілкувалися зі спортсменами, вчилися берегти навколишнє середовище.

Рівненщину на цьому заході представляла збірна команда з учнів НВК «Колегіцм» м. Рівне під керівництвом вчителя фізичної культури Олега Левенця та учнів Крупецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Крупецької сільської ради Радивилівського району Рівненської області, Заслуженого вчителя України Миколи Пагуби.

Цьогорічний Всеукраїнський фінал виявився свого роду новаторським. По-перше, до змагальної програми був внесений волейбол, а по-друге, вперше разом з членами команди, до «Артеку» завітали і «Юні лідери», які стали дійсно опорою і підтримкою для своїх команд та помічниками – для педагогів-організаторів й оргкомітету. Рівненщину в цій категорії представляла член збірної команди України, майстер спорту України з веслування на байдарках і каное – Олена Циганкова.

Уже всьоме Всеукраїнський спортивно-масовий захід серед дітей «Олімпійське лелеченя» успішно реалізовується Національним олімпійським комітетом України. Цьогоріч проект мав назву «Olympic Moves» і втілювався у життя у партнерстві з давнім та надійним другом олімпійського руху – компанією «Кока-Кола».

7 вересня на урочисту церемонію відкриття завітали почесні гості – президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба, менеджер з соціальних проектів компанії «Кока-Кола» Марина Будім, голова Київського міського відділення НОК Павло Костенко, начальник управління молоді та спорту КМДА, Олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт, директор МДЦ «Артек» Сергій Капустін, директор Олімпійської академії України Валентина Єрмолова. Кожен з них побажав учасникам і далі дружити зі спортом та залишатись такими ж активними, цілеспрямованими і розумними олімпійцями.

Слова підтримки фіналістам висловили і уславлені спортсмени – Валерій Андрійцев (вільна боротьба), Олена Садовнича (стрільба з лука), Анна Безсонова (художня гімнастика), Ілля Кваша (стрибки у воду), Олена Яценко (гандбол), Юлія Левченко (легка атлетика), Богдан Ядов (дзюдо) і Анастасія Гожва (фігурне катання).

Все на церемонії відкриття було як на справжніх Олімпійських іграх – і парад відкриття, і підняття прапорів, проголошення клятв учасником, тренером і суддею й звісно – запалення олімпійського вогню. До речі високої честі виголосити слова клятви від імені усіх тренерів проекту випала саме вчителю фізичної культури Рівненського навчально-виховного комплексу «Колегіум» Олегу Левенцю, який уже всьоме привів свою команду до участі в цьому проекті.

Щодня на учасників чекали різноманітні майстер-класи на екологічну та професійну тему, як правильно сортувати сміття і зберігати наші природні ресурси.

Шість років поспіль, фінальним акордом проекту була артеківська гра «Артбол». Цьогоріч, за ініціативи Національного олімпійського комітету України та Федерації волейболу України був проведений саме волейбольний турнір. Учасники команди «Екстрім» не втратили можливості поспілкуватися з президентом дитячої волейбольної ліги Володимиром Тищенко і поставити кілька цікавих запитань.

Гра настільки захопила учасників, що з кожним виходом на поле, вони демонстрували злагодженість дій та покращували свою техніку, а неймовірні емоції, які проявили діти підтримуючи інші команди, стали яскравим доказом того, як спорт може об’єднати.

Всі переможці та призери у 4-х видах прогами – «Презентація команд», «Олімпійська вікторина», «Комбінована естафета», «Волейбол» отримали заслужені нагороди – кубки, медалі, дипломи відповідних ступенів, набір учасника «Olympic Moves», а також футболки, шорти і кепки від офіційного екіпірувальника Олімпійської збірної компанії «PEAK» й сертифікати на отримання тенісного столу, універсальних воріт та набору для гри у флорбол відповідно до занятих місць.

Вперше, за сім років існування проекту, організатори вручили відзнаку «За дотримання правил чесної гри», яку отримала команда з Рівненщини, проявивши справжній олімпійський дух протягом усього турніру. «Це дуже почесна нагорода, якою може бути удостоєний учасник цього проекту. Для нашої команди ця нагорода ще більш значуща аніж золота медаль, оскільки до нас її ніхто не отримував. Ми й надалі будемо дотримуватись високих олімпійських принципів як у спорті так і в повсякденному житті, щоб гідно носити це високе звання», – сказав тренер команди Олег Левенець.

21.09.2017



Рівне-Ракурс №10 від 21.09.2017p. 
На головну сторінку