Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №828 від 21.09.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як відбілити зону під пахвами домашніми засобами

Темний колір шкіри у зонах під пахвами - результат підвищеної пігментації. Причин цьому явищу існує багато - від недотримання правил гігієни до реакції на дезодорант. Відбілити шкіру в пахвах можна за допомогою народних засобів, а також новітніх досягнень у сфері косметології.

Перш за все, необхідно виявити причину підвищеної пігментації. Можливо, вона викликана використанням невідповідних антиперспірантів, неправильним доглядом, грибковим захворюванням або будь-якими іншими несприятливими чинниками. Постарайтеся їх усунути, в іншому випадку відбілювання буде марним.

Але незалежно від причини, темна шкіра під пахвами виглядає непривабливо і впливає на самооцінку, особливо, коли ви хочете носити одяг без рукавів або бретелей.

Сьогодні на ринку є продукти, які обіцяють відбілити зони під пахвами і видалити темні плями, але вам не потрібно витрачати цілий статок на придбання цих засобів. Чудова альтернатива – домашні засоби, які будуть не менш ефективними за регулярного використання. 

Скраб з лимоном і цукром

Цей природний скраб є першим кроком на шляху до помітно біліших пахв і усування плям. Через високий вміст кислоти лимон слід наносити на шкіру тільки на ніч, оскільки вплив сонячного світла може мати несприятливі наслідки. Лимон є дуже потужним відбілювальним засобом, а цукор допомагає природно відлущити і видалити мертві клітини.

Просто змішайте столову ложку цукру з половиною склянки лимонного соку. Нанесіть суміш безпосередньо на зону пахв і залиште на 15 хвилин, потім слід сполоснути і висушити шкіру.

Крем для домашнього відбілювання

За допомогою доступних інгредієнтів можна зробити власний відбілювальний крем для видалення темних плям і природного освітлення шкіри під пахвами. Щоб його приготувати, змішайте в мисці столову ложку меду, сік одного лимона і дві столові ложки вівсяних пластівців. Після утворення пасти нанесіть її безпосередньо під пахви і залиште на 10 хвилин.

Лимонний сік

Простий спосіб отримати відбілювальні переваги лимонів – нанести сік безпосередньо на зону пахв перед сном. Лимон є природним в’яжучим засобом, який допомагає глибоко очистити шкіру і стимулює видалення мертвих клітин. Просто нанесіть лимонний сік, щоб очистити пахви, залиште на 30 хвилин і змийте перед сном.

Йогурт і вівсянка

Поєднання йогурту та вівсянки ефективно освітлює і відлущує шкіру, що допомагає зменшити темні плями під пахвами, в першу чергу, за рахунок видалення мертвих клітин. Просто змішайте столову ложку йогурту з половиною чайної ложки подрібненого вівса. Втирайте суміш в зону під пахвами обережними коловими рухами, а потім змийте холодною водою.

Перекис водню

Ще один економний та ефективний спосіб усунення темних пахв – використання перекису водню. Цей натуральний продукт допомагає видалити всі різновиди плям, але слід використовувати його з обережністю, щоб уникнути потенційної алергічної реакції. Рекомендують обирати більш низьку концентрацію, щоб не дратувати шкіру, але ви можете також перевірити більш високу концентрацію. Просто нанесіть його на зону під пахвами, залиште протягом 10 хвилин, а потім промийте холодною водою.

Яблучний оцет

Цей продукт містить натуральні кислоти, які запобігають росту бактерій на шкірі. Крім того, він дуже ефективний як відбілювальний засіб і нейтралізує запах в пахвовій області. Просто змішайте рівні частини води і яблучного оцту і нанесіть на зону під пахвами за допомогою м’якої тканини.

Ви можете спробувати використовувати тільки яблучний оцет, але випробуйте засіб на невеликій ділянці, щоб переконатися, що він не викликає алергічної реакції.

21.09.2017



Рівне-Ракурс №10 від 21.09.2017p. 
На головну сторінку