Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №828 від 21.09.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Де файні мрії- там файне свято!

Де файні мрії- там файне свято!

Сімейний фестиваль «Свято файних мрій» організував Агрохолдинг «МРІЯ» з нагоди другого року успішної роботи кооперативу «Файна поляна», яка вирощує у селі Августівка малину та інші ягоди на площі близько 16 га.

«Файна поляна» – перший кооператив, який допомогла створити «МРІЯ» на Козівщині. А загалом у цьому районі  функціонує три кооперативи -  «Файна Поляна», «Старий млин», «Добре молоко», створені за підтримки Компанії. Загалом в Україні розпочали роботу за організаційного і фінансового сприяння Агрохолдингу «МРІЯ» 10 кооперативів.

- І цей процес  матиме продовження, - запевнив на святі генеральний директор Агрохолдингу «МРІЯ» Саймон Чернявський. Я радий сказати, що сьогодні в кооперативі «Файна поляна» вже 260 людей працюють на збір врожаю. Тому я вважаю, що це успішний проект і це шлях в майбутнє для українського села в цілому.-  «МРІЯ» – за розвиток кооперативного руху на селі. Упродовж двох років компанія здійснює практичну допомогу зі створення і підтримки роботи кооперативів.  Тепер у планах «МРІЇ» виділити ще  4 мільйони гривень на розвиток кооперативного руху в 6 областях, своєї присутності. Відбиратимемо найкращі проекти із найбільшим потенціалом на успіх і ми будемо підтримувати їх в організації, в створенні і в управлінні, щоб люди які починають проекти, мали усі шанси на успіх»,

На фестивалі були організовані різні локації – зона хенд-мейд виробів, майстер-класів, польової кухні. Особливу увагу надали організатори облаштуванню дитячої зони – це батут, стінка для скелелазіння. Діти могли пограти у футбол та долучитися до різних змагань та майстер-класів.

«Майстер-клас із виготовлення ляльок-мотанок діткам дуже цікавий. Робимо ляльку по таких методиках, що ми не в’яжемо вузлики, а мотаємо ниточки. Діткам це зручно, бо багато з них не вміє в’язати вузлики. Використовуємо тканини з українськими орнаментами. Беруть участь діти від 5 до 15 років. Лялька-мотанка - це традиційна українська лялька. За віруваннями вона вбирає усю негативну енергетику. Лялька-мотанка є оберегом», - каже керівник майстер-класу з виготовлення ляльки-мотанки Олена Зозулька.

Відвідувачі заходу могли також подивитися на лицарські бої, відвідати концерт місцевих фольклорних колективів, скуштувати навіть малинове пиво. А ще необмежено збирати врожай на малинових полях.

Надія Калінчук приїхала з Тернополя відвідати «Свято файних мрій». «Я була насправді вже на дуже багатьох фестивалях. Часто їжджу на «Дзвони Лемківщини» і на інші подібні фестивалі. Тобто вже маю з чим порівняти. Атмосфера тут дуже хороша. Організовані майстер-класи, продають всілякі дрібнички та сувеніри, рукотворні речі. Є смачна польова кухня. Насиченою є шоу-програма. Є народні пісні, а також сучасні виконавці – зірковий гурт «Los Colorados». Я дуже задоволена».

У рамках фестивалю діяв дводенний пластовий табір. У дні відкриття пластового року пластуни вирішили долучитися до фестивалю «Свято файних мрій».

«У таборі загалом десь 200 пластунів. Це з різних районів нашої області. В основному це юнаки. Ми приїхали з Шумська. Програма дуже цікава. У перший день була ватра. Наступний день відвідали богослужіння в місцевому храмі, а після обіду відбулися змагання серед дітей. Ми беремо участь у фестивалі «Свято файних мрій», - каже Віра Косік з Шумського району (станиця Шумська).

Для гостей свята також діяла виставка сільськогосподарської техніки. Свої останні технічні поповнення Компанія представила на фестивалі. Зокрема, трьохсотсильні трактори «Massey Ferguson» від компанії «Амако». За словами технічного директора компанії Агрохолдингу «МРІЯ» Віктора Мельника, даний трактор призначений для таких технологічних операцій, як ґрунтообробка та посів. На сьогодні Компанія має можливість зосередитися на поліпшенні виробничих процесів та підвищені врожайності культур.

Завершилось свято запальним агро-рок концертом від легендарного гурту «Los Colorados», під пісні якого розважалися місцеві жителі та гості фестивалю.

21.09.2017



Рівне-Ракурс №10 від 21.09.2017p. 
На головну сторінку