Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №830 від 05.10.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

В Рівному відбувся Всесвітній день ходьби

В Рівному відбувся Всесвітній день ходьби

Оскільки нинішній світ все частіше стикається з проблемою фізичної бездіяльності, Міжнародна асоціація Спорту для всіх – «ТАФІСА» намагається відновити рухову активність у повсякденному житті людей. Починаючи з 1991 року в першу неділю жовтня з ініціативи асоціації проводиться «Всесвітній день ходьби». Щорічно в ньому беруть участь понад 12 мільйонів чоловік з більше ніж 150 країн світу. Основним завданням заходу є популяризація ходьби як одного з найдоступніших і найпростіших видів фізичної активності, що дозволяє підтримувати хорошу спортивну форму і власним прикладом пропагувати здоровий спосіб життя.

В Рівному такий захід проводить комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області спільно зі спонсорами, якими цього року були мережа ресторанів «Піца-Челентано», мережа кав’ярень «Чорна королева» та «Велокава». В місті Рівному «День ходьби» відбувався у форматі «квесту», тобто орієнтування у місті, а темою було обрано - «Eat Smart» (Їж розумно).

Перед початком проходження всіх локацій, учасники мали можливість скористатися безкоштовним пунктом прокату спортивного інвентарю та фотозоною, де можна було зробити селфі чи сфотографуватися з друзями. Після реєстрації кожен отримував карту із зашифрованими місцями - закладами спонсорів, в кожному з яких учасники отримували спеціальну відмітку. Зібравши п’ять таких відміток, потрібно було повернутися на місце старту. Для подолання всієї дистанції було виділено вдосталь часу, тому любителі активного дозвілля гарно проводили час на свіжому повітрі. Головним для них було подолати маршрут, довжина якого становила приблизно 5 кілометрів.

Після фінішу на учасників, які відвідали всі необхідні контрольні пункти, чекав розіграш призів від організаторів і спонсорів, а окремо були відзначені ще й наймолодших учасник Мирон Копил, якому ще немає і 4 років, та найстарший - Валерій Буренко, котрому вже 73.

05.10.2017



Рівне-Ракурс №10 від 05.10.2017p. 
На головну сторінку