Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №830 від 05.10.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Радіозавод повернуть у держвласність

Радіозавод повернуть у держвласність

Під головуванням голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка відбулась нарада щодо подальших кроків повернення у державну власність майна «Рівненський радіотехнічний завод»

Участь у засіданні взяли керівники обласної прокуратури, Фонду держмайна, ДФС, Нацполіції, представники ГО «Рівненський радіотехнічний завод».

Так, нині державі належить 51 відсоток акцій Радіозаводу. Це означає, що у державній власності повинне знаходитися майно, що їх підкріплює. Наприкінці вересня цього року обласне бюро технічної інвентаризації зареєструвало за Радіозаводом право власності на 7 об’єктів нерухомого майна. Разом з тим, за підприємством числяться й борги у сумі 6,5 мільйонів гривень, які можна повернути після відчуження нерухомості.

«Зараз необхідно зрозуміти, що кому належить. Це потрібно для того, аби чітко знати, де державні ділянки, які в перспективі можна запропонувати інвестору для налагодження там промислового виробництва із створенням більше тисячі робочих місць», - зазначив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Тож одним із варіантів досягнення такого результату, на переконання керівника області, можуть стати наступні кроки – призначення ліквідатора підприємства, проведення загальних зборів акціонерів, аби зрозуміти, що вони будуть робити із своїми акціями. Далі – створення інвентаризаційної комісії, яка оцінить майно Радіозаводу та технічно встановить державну частку.

Ще одним питанням, яке розглянули на нараді, - це ситуація із собачим розплідником на території Радіозаводу. Як виявилося, там знаходиться 380 собак породи тибетський мастиф. «Виконавча служба має ефективніше працювати з міською владою Рівного. Аби мешканці Рівного спокійно спали, а студенти – вчилися, вимагаю пришвидшити виконання рішення суду та вивезти собак з території заводу», - зазначив Олексій Муляренко.

05.10.2017



Рівне-Ракурс №10 від 05.10.2017p. 
На головну сторінку