Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №831 від 12.10.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Фермер виявив свиней хворих на африканську чуму

В обідню пору 9 жовтня до Дубенської районної державної лікарні ветеринарної медицини зателефонував приватний підприємець – власник свиноферми, та повідомив про захворювання свиней на його господарстві в урочищі «Знесення» Тараканівської сільської ради.

Як повідомляють у Дубенській РДА, група швидкого реагування в складі представників Дубенського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Ріненській області, начальника Дубенської районної державної лікарні ветеринарної медицини виїхала в дане господарство. На момент обстеження виявлено 33 голови живих свиней та 22 трупи свиней різних вікових груп, які знаходились в клітках.

Спеціалісти державної служби ветеринарної медицини Дубенського району відібрали патматеріал від 4 трупів свиней з різних вікових груп та направили в Рівненську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини з подальшим направленням до Київського державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, де встановлено захворювання свиней на африканську чуму.

10 жовтня отримано висновок про результати дослідження паталогічного матеріалу, в якому підтверджено захворювання свиней на африканську чуму.

Того ж дня було проведено засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дубенській РДА. Рішенням даної комісії було затверджено план заходів з локалізації захворювання. Так, у господарстві запроваджено карантин. Там проведуть забій свиней безкровним методом та спалять їх.

В черговий раз ветеринари закликають людей бути обачливими. Хоч вірус і є безпечним для людини, проте захворювання здатне швидко розповсюджуватися. Хвороба легко переноситься. При випадках мертвих і хворих свиней відразу необхідно повідомити фахівців ветеринарної служби.

12.10.201703656.com.ua



Рівне-Ракурс №10 від 12.10.2017p. 
На головну сторінку