Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №831 від 12.10.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Комунальне підприємство обласної ради – учасник програми розвитку муніципальної інфраструктури України

Комунальне підприємство обласної ради – учасник програми розвитку муніципальної інфраструктури України

Інвестиційний проект «Комплексна модернізація систем централізованого водопостачання та водовідведення Рівненської області в межах балансової належності РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал»» відібраний до числа тих, що можуть бути реалізовані за кошти кредиту Європейського інвестиційного банку відповідно до Програми розвитку муніципальної інфраструктури України (ПРМІУ). Під час наради в Мінрегіоні, в якій також взяли участь представники Рівненщини: голова обласної ради Микола Драганчук, заступник голови ОДА Віталій Ундір, заступник міського голови Рівного з питань житлово-комунального господарства та земельних відносин Олексій Хмилецький та керівник РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Андрій Карауш, було обговорено подальші дії в напрямку реалізації проекту.

Ініційований РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» проект, який увійшов до остаточного варіанту попереднього переліку проектів ПРМІУ, включає 12 заходів загальною вартістю 548,4 млн. грн., або 19,9 млн. євро. Зокрема, будівництво/реконструкцію очисних споруд на вулиці Будівельників, 22 у Рівному, реконструкцію водоводів: від ВНС «Новий двір» до ВНС «Боярка» із технічним переоснащенням ВНС «Боярка»; від ВНС «Новомильськ» до ВНС «Новий двір» із технічним переоснащенням ВНС «Новомильськ»; від ВНС «Новий двір» до смт Квасилів із технічним переоснащенням ВНС «Новий двір», а також реконструкцію каналізаційних очисних споруд у Квасилові та Гощі, будівництво каналізаційної мережі у мікрорайоні Басів Кут і інші.

Під час наради учасників поінформували про наступні кроки та заходи, виконання яких є необхідним для початку фінансування відібраних проектів. Водночас керівникам потенційних кінцевих бенефіціарів представили членів Групи управління та підтримки Програми, які в подальшому з ними співпрацюватимуть.

Нагадаємо, що Програма розвитку муніципальної інфраструктури — багатогалузева інвестиційна програма, спрямована на реалізацію проектів, які мають на меті реконструкцію, оновлення чи мінімізацію погіршення стану муніципальної інфраструктури України у таких сферах: централізоване теплопостачання, енергоефективність будівель, зовнішнє освітлення населених пунктів, водопостачання і водовідведення, управління побутовими відходами.

12.10.2017



Рівне-Ракурс №10 від 12.10.2017p. 
На головну сторінку