Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №832 від 19.10.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Прокуратура у суді вимагає від кооперативу повернути із незаконної оренди 6,7 га землі у Дубровицькому районі

Органи прокуратури Рівненської області звернулися до суду з позовом до одного із сільськогосподарських виробничих кооперативів з вимогою повернути державі 6,7 га землі.

Прокурори з’ясували, що дія укладеного між органом місцевого самоврядування та кооперативом договору оренди землі закінчився, однак орендарем не здійснено жодних заходів щодо поновлення (пролонгування) відповідного договору або повернення земельної ділянки у власність держави.

Внаслідок таких протиправних дій органи влади позбавлені можливості передати земельну ділянку, що знаходиться на території Дубровицького району поблизу села Осова, в користування іншим особам, внаслідок чого порушуються як економічні інтереси держави, так і інтереси місцевої територіальної громади, оскільки орендна плата за користування землею не надходить.

Щоб відновити порушені майнові права держави, у справу втрутилася Сарненська місцева прокуратура та пред’явила до суду позов, в якому вимагає від кооперативу звільнити та повернути державі в особі місцевої ради за актом приймання-передачі земельну ділянку площею 6,7 га вартістю понад 210 тис грн у стані не гіршому, порівняно з тим, в якому вона була передана в оренду.

Даний позов перебуває на розгляді в Господарському суді Рівненської області, участь у його розгляді забезпечують працівники прокуратури Рівненської області.

19.10.2017Прес-служба прокуратури Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 19.10.2017p. 
На головну сторінку