Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №842 від 28.12.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

За розбій та завдані смертельні травми - десять років за ґратами

За розбій та завдані смертельні травми - десять років за ґратами

Трагічний випадок трапився 27 червня 2016 року. 46-річний житель села Мостище Володимирецького району наніс тілесні ушкодження односельчанину, що призвели до смерті, та відібрав у нього шість тисяч гривень.

Слідчо-оперативна група місцевої поліції та Головного Управління Нацполіції з’ясували, що того дня ввечері 46-річний місцевий житель, будучи напідпитку, ввірвався до будинку 59-річного односельчанина, зірвавши засув вхідних дверей. Чоловік почав вимагати у господаря гроші. У відповідь на відмову наніс півметровим дерев’яним поліном близько тридцяти ударів по голові та усьому тілу.

Потерпілий зателефонував дружині, яка на той час була у Рафалівці, та повідомив, що односелець його жорстоко побив та забрав шість тисяч гривень, які він заощаджував для сина. Жінка, не маючи змоги приїхати особисто, попросила свою родичку зайти. Після надання необхідної медичної допомоги чоловік запевнив, що з ним все гаразд. Утім, на ранок 87-річна мати, із якою проживав син, виявила його у ліжку без ознак життя.

За результатами судмедекспертизи смерть чоловіка настала внаслідок мозкової коми, набряку головного мозку, важкої закритої черепно-мозкової травми із крововиливом.

За фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України. Зловмисника одразу затримали у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України та повідомили про підозру.

Крім того, йому інкримінували ще й розбійний напад з метою заволодіння чужим майном, вчинений з проникненням у помешкання, за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України. Після закінчення досудового розслідування матеріали справи слідчі скерували до суду з обвинувальним актом.

На судовому засіданні підозрюваний своєї вини не визнавав та стверджував, що того дня був удома та вживав спиртне. Однак поліцейські зібрали достатньо доказів для доведення вини чоловіка. Правоохоронці також з’ясували, що зловмисник уже перебував на лаві підсудних за скоєння грабежу, утім на момент вчинення цього злочину судимість була вже погашена. Також чоловік шість разів притягався до адміністративної відповідальності.

При призначенні покарання суд взяв до уваги, що обвинувачений неодружений та непрацевлаштований. За місцем проживання характеризується негативно як особа, схильна до зловживання спиртними напоями, та він неодноразово порушував громадський порядок.

Суд визнав винним жителя Володимирецького району у вчиненні тяжкого та особливо тяжкого злочинів, які спричинили загибель людини, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на десять років.

28.12.2017Відділ комунікації поліції Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 28.12.2017p. 
На головну сторінку