Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №842 від 28.12.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

На Рівненщині запрацював перший в Україні Центр реабілітації наслідків нейротравм

У Рівненському обласному госпіталі, що у селищі Клевань, запрацював Центр лікування та реабілітації наслідків нейротравми для учасників АТО.

Це перше подібне відділення у державному секторі в системі МОЗ.

На відкриття завітали в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, народний депутат Оксана Корчинська та Уповноважений Президента з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко.

Центр передбачений для пацієнтів – учасників АТО з наслідками важких черепно-мозкових та спинальних травм, які потребують довготривалого лікування та реабілітації. Тут лікуватимуть поранених з усієї України. Потужність закладу 50 ліжок, середня тривалість курсу лікування – 180 днів.

Центр обладнали сучасним обладнанням, облаштували багатофункціональні палати та процедурні кабінети.

Для пацієнтів-візочників передбачили ліфти. Палати обладнані відеоспостереженням, поряд з ліжками є кнопки виклику. Окремо є палати для інвалідів І-ої групи та їх родичів.

Тут є великий басейн, який планують обладнати підводною біговою доріжкою.

Для пацієнтів є спільний простір, де можна проводити час та підтримувати одне одного. Поряд є котеджі для адаптації, щоб перед випискою додому пацієнти могли пристосуватися до життя в домашніх умовах без допоміжних пристроїв.

Окрім послуг Центру, учасники АТО користуватимуться повним спектром оздоровчих процедур госпіталю. Тут будуть проводити не лише реабілітацію, а й терапевтичний супровід супутніх захворювань пацієнтів.

«Нарешті буде гідний Центр для наших захисників та всіх українців, які потребують реабілітації. Клеванський госпіталь один з найкращих в Україні, тому ми і вирішили обладнати на його базі спинальний Центр. Хотілося б, щоби люди, які збираються будувати або ремонтувати реабілітаційні центри, подивилися, як це працює тут. І головне - спеціалісти - розповіла Уляна Супрун.

28.12.2017



Рівне-Ракурс №10 від 28.12.2017p. 
На головну сторінку