Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №845 від 25.01.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

2018-й стане роком збереження історичних пам’яток Рівненщини

Заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко зустрілася із керівниками музеїв, щоб обговорити нагальні питання розвитку галузі.

Серед актуального – потреба у дороговартісних ремонтно-реставраційних роботах історичних об’єктів. Це, зокрема, історико-культурних заповідників міст Дубно та Острог , Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» та обласного краєзнавчого музею.

Як з’ясувалося у ході наради, в культурно-археологічному центрі «Пересопниця» не встановлено межу пам’ятки, невідкладного ремонту потребує дорога від смт Демидівка до села Пляшева Радивилівського району.

Як відомо, 2018-й в Україні оголошено Роком охорони культурної спадщини. У зв’язку з цим, Світлана Богатирчук-Кривко закликала керівників музеїв використовувати усі можливості для лобіювання нагальних потреб – звертатися до народних депутатів, місцевих органів влади, меценатів, залучати кошти бюджетів усіх рівнів.

Але, важливо, щоб кроки були ціленаправленими – задля реставрації своїх пам’яток. У лютому буде проведена більш розширена нарада із запрошенням фахівців землеустрою, архітектури, комунальної власності для вироблення подальшого алгоритму дій.

Разом з тим, запланували проведення декількох масштабних заходів всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Серед них - у жовтні відбудеться велика Міжнародна конференція, присвячена року охорони культурної спадщини. Захід буде проводитися на базі обласного краєзнавчого музею, залучатимуть й інші установи регіону.

«Ми маємо всіма силами рятувати все те, що потрібно залишити нашим дітям. Тому, ви повинні бути не тільки хорошими науковцями, а й економістами, юристами, психологами, тобто керівниками широкого спектру, щоб вирішувати всі нагальні проблеми. Також сьогодні потрібно змінювати філософію проведення заходів, робити їх такими, щоб зацікавити якомога більшу кількість людей. Виходити на Всеукраїнський та Міжнародний рівень», - підсумувала Світлана Богатирчук-Кривко.

А також вона додала, що хорошою новиною для області є те, що два проекти з м.Острог та смт Гоща, серед 6 поданих з Рівненщини, дійшли до фіналу конкурсу «Малі міста – великі враження», який оголосив Кабмін.

25.01.2018



Рівне-Ракурс №10 від 25.01.2018p. 
На головну сторінку