Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №846 від 01.02.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Туризм Рівненщини розвиватимуть завдяки «Медовому колу»

Щоб ефективно працювати в цьому напрямку - була розроблена Стратегія розвитку туризму Зеленого Шляху «Медове коло».

Проект стосується екологічного та активного туризму. Маршрут пролягатиме територією Березнівського, Гощанського, Корецького, Костопільського та Рівненського районів, що в умовах децентралізації лише сприятиме їх розвитку. Там створюватимуться для туристів повноцінні маршрути, аби заохочувати їх відвідувати наш край. Визначними місцями маршруту «Медове коло» є Тунель кохання у Клевані, заказник «Базальтові стовпи»,Музей лісу, ландшафтний парк «Надслучанська Швейцарія».

Крім того, тут є і відповідна інфраструктура: санаторій «Червона калина», мисливсько-спортивний клуб «Сокіл», парк сімейного дозвілля «Ремельський».

До обговорення Стратегії ОДА залучила місцеву владу, громадських активістів, науковців, підприємців і фахівців туризму. Всі вони зібралися в Рівненській ОДА, щоб визначити організаційні моменти втілення проекту.

За словами експертів Української асоціації активного та екологічного туризму Андрія Гінкула та Сергія Підмогильного, Стратегія є найкращою в Україні за рівнем деталізації та планування. Це саме ті аспекти, які створюють широкі можливості для учасників та гарантують успіх.

«Ідея проекту з’явилася майже два роки тому. За цей час концепція обговорювалася, аналізувалася територія та місцевий потенціал. Однак, написання документу – це перший крок. Тепер його потрібно виконувати. А для злагодженої роботи пропонуємо створити групу з впровадження проекту та запрошуємо долучитися всіх бажаючих», - наголосила заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Наступний крок – узгодження «Медового кола» головою ОДА та затвердження на найближчій сесії обласної ради.

«Медове коло» вже увійшло до Програми розвитку області на найближчі роки. Затверджений документ дасть можливість брати участь у всіх грантових конкурсах, отримувати фінансування з різних джерел. Але, вже зараз можна писати мікропроекти на конкурси, що оголошує Рівненська ОДА, та отримувати кошти на місцевий розвиток», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

01.02.2018



Рівне-Ракурс №10 від 01.02.2018p. 
На головну сторінку