Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №846 від 01.02.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Система автономного газопостачання з використанням підземних резервуарів

Система автономного газопостачання з використанням підземних резервуарів

Система складається з наступних основних елементів: - Резервуар для зберігання ЗВГ (кількість і тип резервуарів вибирається виходячи з характеристик об'єкта); - Регуляторна група; - Конденсатосбірник; - Газопровід; - Анодно-катодний захист; - Контрольно-розподільний пункт.

Залежно від об'єкта газифікації і побажань замовника, комплектація може відрізнятися від представленої

Резервуар зберігання зріджених вуглеводневих газів

Основою системи автономного газопостачання є резервуар зберігання вуглеводневих газів горизонтального виконання, наземного або под'земного розміщення обсягом від 4,6 м3 до 20 м3. Обсяг і тип резервуара вибирається залежно від площі опалювального (обігрівається) приміщення і технічних характеристик об'єкта газопостачання. Резервуари горизонтального виконання, що встановлюються фірмою, що монтує автономное газоснабжение. Дані резервуари мають великі, в порівнянні з вертикальними резервуарами, дзеркало випаровування, високу горловину, що дозволяє розташувати резервуар свідомо нижче глибини промерзання грунту, що робить можливим ісмользованіе системи без випарника навіть в регіонах зі складними погодними умовами, а так само робить зручним технічне обслуговування резервуара.

На кришці резервуара стандартній комплектації розташовані:

Запобіжний клапан. Клапан, що забезпечує зниження надлишкового тиску в резервуарі в влечае виникнення нештатних ситуацій в процесі експлуатації системи.

Покажчик рівня рідкої фази газу (уровнеметр). Призначений для візуального контролю наявності та рівня ЗВГ в резервуарі.

Запобіжний запірний клапан. Призначений для заміни запобіжного клапана без неробходімості дегазації, звільнення резервуара від газу.

Манометр. Для визначення велечени тиску газу в резервуарі.

Заправний клапан. Призначений для заповнення резервуарів ЗВГ. Заправний клапан обладнаний зворотним клапаном. Дані клапани забезпечують додаткову безпеку процессоа наповнення резервуарів. У разі виникнення аварійної ситуації, пов'язаної з пошкодженням автомобіла-газовоза, заправних шлангів, заправний клапан перекриє в автоматічіском режимі і не допустить виходу газу з резервуара і розвитку аварійної ситуації.

Кутовий клапан. Призначений для відбору рідкої фази ЗВГ і підключення регуляторної групи.

Регулятор тиску

Застосовується для зниження тиску газу в ємності (до робочого) і автоматичної підтримки постійної величини тиску в системі автономного газопостачання іустанавліваеться на кришці резервуара. Регулятор тиску знижує високий тиск 1,48 / 1,56 МПа до низького робочого тиску менше 0,005 Мпа

Конденсатозбірник

Охороняє систему автономного газопостачання від попадання в пальники котлів більш важких фракцій газової суміші (конденсату), що значно увалічівает термін експлуатації котельного обладнання.

Анодно-катодний захист

Призначений для додаткової антикорозійного захисту резервуара в разі установки підземного резервуара в регіонах з високою корозійною активністю грунту. Захист складається з магнезиального анодного елемента, вимірювального блоку і кабелю.

Газопровід

Призначений для транспортування газу від резервуарної установки до обладнання, що використовує.

Для запобігання позаштатної ситуації в газоотапліваемом приміщенні встановлюється автоматична система загазованості КРП (контрольно-розподільний пункт), яка є виконавчим елементом для підключення пожежної сигналізації та контролю граничної концентрації газу, в автоматичному режимі, перериває його подачу при її підвищенні. При виборі установки місця резервуара необхідно керуватися вимогами СНиП 42-01-2002 «Газорозподільні системи».

01.02.2018



Рівне-Ракурс №10 від 01.02.2018p. 
На головну сторінку