Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №850 від 01.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

За вбивство присудили 14 років

Суд виніс вирок 29-річному жителю міста Костопіль, який першого березня торік наніс смертельне поранення своєму знайомому. Найближчі 14 років убивця проведе за ґратами.

Того дня 29-ти та 49-річні костопільчани навідались у гості до 43-річного місцевого жителя. Вечеря не обійшлася без алкоголю. Через деякий час між гостями виникла спочатку суперечка, а потім штовханина, під час якої наймолодший схопив кухонний ніж та вдарив ним 49-річного знайомого.

Господар будинку одразу викликав швидку медичну допомогу, та лікарям не вдалося врятувати життя чоловіку. Відповідно до результатів судово-медичної експертизи смерть чоловіка настала унаслідок ножового поранення грудної клітки з ушкодженням легені, що спричинило масивну крововтрату.

За фактом умисного вбивства поліцейські розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України. Зловмисник після скоєного злочину поводив себе агресивно, намагався нанести собі тілесні ушкодження та відмовлявся проходити освідчення на предмет алкогольного сп’яніння. Чоловіка одразу затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Костопільчанину повідомили про підозру та обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зібравши достатню доказову базу, слідчі Костопільського відділу поліції кримінальне провадження скерували до суду з обвинувальним актом.

На судовому засіданні обвинувачений свою вину визнавав частково, та запевняв, що захищався. Обставиною, що обтяжує покарання судом, визнано вчинення злочину у стані алкогольного сп’яніння. Крім того, чоловік притягався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки, нанесення тілесних ушкоджень та злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків, за що відбував покарання у місцях позбавлення волі. За місцем проживання характеризується негативно та неодноразово притягався до адміністративної відповідальності.

Тому, враховуючи всі обставини, суд визнав винним костопільчанина у вчиненні умисного вбивства та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 14 років.

Утім, представники засудженого на винесений вирок подали апеляцію. Тепер суд вищої інстанції прийме остаточне рішення щодо винесеного вердикту за вчинене вбивство.

01.03.2018



Рівне-Ракурс №10 від 01.03.2018p. 
На головну сторінку