Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №851 від 07.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

5 рецептів тоніків для догляду за шкірою обличчя

5 рецептів тоніків для догляду за шкірою обличчя

На сьогодні існує чимало факторів, які можуть негативно вплинути на зовнішній вигляд і здоров’я шкіри: погане харчування, забруднення повітря, надмірний вплив сонячних променів, зневоднення, комерційні косметичні продукти тощо.

Пропонуємо вашій увазі рецепти виготовлення тоніків з натуральних продуктів, за допомогою яких ви зможете боротися з ознаками старіння, в’ялості та іншими проблемами шкіри. 

Чому потрібно використовувати тонік для обличчя?

З роками ви маєте усвідомити, що необхідно доглядати за шкірою, якщо ви хочете, щоб вона не виглядала мертвою, зморшкуватою, обвислою або пошкодженою.

Хоча багато людей щодня наносять на шкіру зволожувальний крем, більшість із них забувають про фундаментальний перший крок: тонік для обличчя.

Треба використовувати тонік для обличчя двічі на день:

Після того, як ви помиєте і сполоснете обличчя холодною водою, але перед нанесенням зволожувального крему.

Ввечері перед сном. Спочатку слід зняти весь макіяж, а потім нанести тонік. За бажанням ви можете зволожити шкіру вдруге.

Дуже важливо обрати натуральний тонік, який вільний від спиртів та інших інгредієнтів, які агресивно діють на шкіру. Ці сполуки можуть змінити природний рН, дозволяючи токсичним речовинам потрапити в шкіру через пори, і зрештою призводять до того, що ваше обличчя виглядає зовсім не так, як ви сподівалися.

Морква

Якщо ви хочете вийти на сонце, щоб трохи позасмагати, ви можете використовувати цей тонік з морквою, яка допоможе захистити шкіру від шкідливого впливу ультрафіолетових променів, даючи їй бета-каротин, щоб забезпечити більш приємний і однорідний тон.

Найкраще вживати моркву як “подвійне” лікування, як внутрішнє, так і зовнішнє.

Щоранку перед сніданком насолоджуйтеся морквяним пюре і наносьте морквяний сік на шкіру.

Огірок і лимон

Цей 100% натуральний домашній тонік ідеально підходить для комбінованого орального і місцевого застосування, що дає максимальну вигоду.

Змішайте у блендері огірок середнього розміру з половиною лимона. Їх не треба чистити, якщо вони органічні.

Огірок, який містить багато води, дуже освіжає, а також очищає і заспокоює шкіру обличчя. Це може бути дуже корисно, коли ви прокидаєтеся з опухлими повіками або запаленою шкірою.

Лимон є прекрасним природним очисним засобом, він ідеально підходить для людей, які страждають на акне, темні плями або недоліки шкіри.

Яблучний оцет

Цей простий тонік був секретом, який деякі жінки використовували протягом багатьох десятиліть.

Усе, що вам потрібно, це якісний непастеризований органічний яблучний оцет, який зберігає всі свої вітаміни і мінерали. Цей тонік не лише дешевий, а й неймовірно поживний для шкіри.

Оцет – це кислотний компонент, а шкіра обличчя також має злегка кислий рН (від 4,2 до 5,6). Потрібно зберегти цю кислотність, якщо ви хочете запобігти сухості або млявості шкіри.

Приготування:

Змішайте одну частину яблучного оцту з чотирма частинами води.

Запах оцту розсіється через кілька хвилин.

Трояндова вода

Трояндова вода – це дистильована рідина, яку отримують з пелюсток квітки. Її аромат п’янкий, дуже романтичний і жіночний. Вона також забезпечує міцність і життєву силу вашої шкіри!

Терпкі властивості трояндової води звужують пори, усувають надлишки жирів і зменшують почервоніння. Цей тонік також збалансовує, освіжає і пом’якшує шкіру.

Розмарин

Тонік для обличчя з розмарину є древнім засобом для краси, адже ця лікарська рослина допомагає поліпшити кровообіг і зовнішній вигляд шкіри.

Ви можете приготувати його двома різними способами:

Наріжте свіжий розмарин і змішайте його з рівними частинами яблучного оцту і води.

Змішайте дві чайні ложки (10 мл) води з 15 краплями ефірної олії розмарину.

Не забудьте ретельно розмішати суміш перед нанесенням. Радимо вам використовувати невеликий пульверизатор.

07.03.2018



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2018p. 
На головну сторінку