Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №851 від 07.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Фермер з Німеччини вирощує рекордні врожаї на Млинівщині

Фермер з Німеччини вирощує рекордні врожаї на Млинівщині

Oдним із найуспішніших сільськогосподарських підприємств, як Млинівщини так і Рівненщини є ТзОВ «Хавест-Агро». Господарство досягло рекордних показників в аграрному секторі нашої області. Власник та засновник господарства - німець - Шютте Маркус Крістофер, тринадцять років тому приїхав в Україну аби продовжити справу своїх предків, які у декількох поколіннях були землеробами та фермерами. Розпочав господарювати з 340 гектарів землі, які орендував у Підлозцівських жителів. Сьогодні в обробітку господарства 4,2 тис. гектарів землі, а основна база знаходяться на території Млинівського району.

Ознайомитися з досягненнями німецького аграрія на українській землі, завітав голова Млинівської райдержадміністрації Петро Рухер та начальник АПК Петро Гаврон.

Приємною несподіванкою стало те, що Маркус Шутте розмовляє чисто українською мовою, яку вивчав з перших днів перебування на українській землі.

Господарство займається вирощуванням зернових, озимого ріпаку, цукрового буряка та сої. Щороку зростають, як посівні площі культур так і урожайність. Зокрема, у минулому році на землях «Хавест-Агро» було вирощено рекордні в області урожаї зернових - 96,6 центнерів з гектару, цукрового буряку - 719 ц/га та ріпаку - 41.

Голова райдержадміністрації поцікавився завдяки чому німецькі аграрії досягають вищої урожайності, хоча у нас кращі ґрунти. На що Маркус Шутте відповів: «Землю треба живити, щоб вона живила рослини, а в свою чергу земля має отримувати необхідну кількість добрив, не більше і не менше. Цього досягти можна лише у співпраці з наукою. Німецькі науковці поки що дещо випереджають українських».

Вирізняється підприємство також високою орендною платою за паї. У Підлозцях, приміром, за пай селяни-орендодавці отримують до дванадцяти тисяч гривень.

На завершення зустрічі Маркус Шутте запросив очільника району на щорічне свято «Урожаю», яке проводиться, як підсумок минулорічного господарювання. У свою чергу Петро Рухер подякував німецькому господарнику за цікаву екскурсію та діалог і побажав щедрих урожаїв на українській землі.

07.03.2018rv.gov.ua



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2018p. 
На головну сторінку