Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №852 від 15.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Карамельні еклери

Карамельні еклери

На 10-15 тістечок: Крем «Вершкова карамель» 4 гр. желатина 24 гр. води 90 гр. цукру 1 ч.л. лимонного соку 120 гр. вершків 35%, гарячих 60 гр. вершкового масла 180 гр. вершків 35%, холодних Заварне тісто 80 гр. молока 80 гр. води 55 гр. вершкового масла 1 ст.л. цукру 1 дрібка солі 90 гр. борошна 3 яйця

Для тіста: молоко з водою підігрівають, додають масло, доводять суміш до кипіння, всипають борошно і заварюють до появи плівки на дні каструлі. Дають тісту трохи охолонути і по одному вмішують яйця. Готове тісто плавно, тяжко стікає з лопатки. Викладаємо тісто на деко і випікаємо при 180С 20-25 хвилин. Даємо повністю охолонути.

Для карамельного крему замочуємо желатин у воді. В каструльці нагріваємо цукор з лимонним соком до янтарного кольору, додаємо вершки (ГАРЯЧІ!), перемішуємо до однорідності, додаємо по шматочку вершкове масло, знімаємо з вогню, перемішуємо. Як крем стане приємно-гарячим, додаємо желатин, розмішуємо, охолоджуємо до кімнатної температури. Збиваємо холодні вершки до стійких пік і підмішуємо до крему.

Тепер можна начиняти еклери. Зверху прикрашаємо залишками крему або улюбленою глазур’ю.

15.03.2018



Рівне-Ракурс №10 від 15.03.2018p. 
На головну сторінку