Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №853 від 22.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Медики отримуватимуть більше...

Звернення депутата Рівненської обласної ради та головного лікаря Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрія Бортніка підтримали колеги під час чергового пленарного засідання.

У зверненні йдеться про невідповідність оплати праці у сфері охорони здоров’я з першого по дванадцятий тарифні розряди за Єдиною тарифною сіткою із чинним Законом України «Про Державний бюджет на 2018 рік». Зокрема посадовий оклад спеціаліста 12 тарифного розряду (лікар І категорії терапевтичного профілю або лікар ІІ категорії хірургічного профілю) лише на 12 гривень більший за розмір мінімальної заробітної плати і становить 3735 гривень. Таким чином нині однаково низьку заробітну плату отримують фельдшер з медицини невідкладних станів, молодша медична сестра, медична сестра із середньою спеціальною освітою, незалежно від категорії, лікар-початківець, лікар ІІ категорії хірургічного профілю та І категорії терапевтичного.

«Така система оплати праці може призвести до того, що молоді спеціалісти не будуть зацікавлені у працевлаштуванні в заклади охорони здоров’я України, а нині діючі працівники, з досвідом роботи будуть змушені шукати більш високооплачувану галузь чи виїздити закордон. Все це, рано чи пізно, призведе до різкого дефіциту кадрів у медичній сфері. Тому ми звернулися до Верховної Ради та Кабінету Міністрів для того аби переглянути систему оплати праці та знайти спосіб врегулювати ситуацію з диференціацією оплати праці, враховуючи кваліфікацію, освіту та посаду медичного працівника», - зазначив ініціатор звернення депутат Рівненської обласної ради з фракції ВО «Свобода» Андрій Бортнік.

22.03.2018



Рівне-Ракурс №10 від 22.03.2018p. 
На головну сторінку