Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №853 від 22.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Вінницькі правоохоронці торгували конфіденційною інформацією

За процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури, працівниками Поліського Управління кіберполіції, Департаменту кіберполіції Національної поліції України та Рівненського управління департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України викрито правоохоронців з Вінниці, які незаконно збували за грошову винагороду інформацію з обмеженим доступом.

В ході досудового розслідування встановлено, що працівники одного з відділів поліції м. Вінниця, використовуючи своє службове становище та маючи доступ до автоматизованих систем Міністерства внутрішніх справ України, незаконно збували стороннім особам за грошову винагороду інформацію з обмеженим доступом, що призвело до її витоку.

Протиправну діяльність поліцейських викрито завдячуючи пильному моніторингу мережі Інтернет на спеціалізованих форумах в м. Рівне, на яких правоохоронці Рівненщини відшукали пропозицію осіб щодо надання за матеріальну винагороду відомостей з автоматизованих систем державних органів.

На даний час проведено обшуки за місцем проживання та роботи оперативних працівників поліції.

Вирішується питання про повідомлення особам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст.362, 368 КК України (несанкціоновані дії з інформацією, яка опрацьовується в автоматизованих системах, одержання неправомірної вигоди).

За процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури слідчими Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області проводяться слідчі дії з метою притягнення винних осіб до передбаченої законом кримінальної відповідальності.

Відповідно до Кримінального кодексу України передбачено відповідальність за вказані злочини у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

22.03.2018Прес-служба прокуратури Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 22.03.2018p. 
На головну сторінку