Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №271 від 22.12.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Третя влада

І все-таки міліція - з народом

І все-таки міліція - з народом

Це підтверджують результати опитування мешканців Рівного щодо їхнього ставлення до працівників міліції, його причин, можливостей і шляхів покращення взаємовідносин громадян з правоохоронцями. Дослідження проводили Рівненська обласна громадська організація “Комітет виборців України” та ГО “Спілка водіїв” на початку грудня цього року.

Результати опитування, порівнюючи з підсумками подібного соціологічного дослідження, проведеного в 2004 році, показали, що за останні два роки взаємовідносини між громадянами та працівниками міліції покращилися, хоч і не набагато. Побільшало людей, які ставляться позитивно до цього правоохоронного органу, на відміну від попереднього дослідження, в якому переважало негативне ставлення.

Причини ж негативного ставлення людей до працівників міліції залишаються тими ж: хабарництво, невиконання або неналежне виконання міліціонерами своїх службових обов’язків, неввічливе, навіть інколи грубе, ставлення до громадян та затриманих. Через це, відповідно, є високим рівень недовіри людей до міліції - 68,1 відсотка.

Проте громадяни, як і два роки тому, продовжують і надалі вірити в те, що найефективніше покращити ситуацію може керівництво Міністерства внутрішніх справ та міліції на місцях. Помітним і позитивним, на думку голови правління Рівненського “Комітету виборців України” Олексія ГОРЕЦЬКОГО, можна вважати значний прогрес зростання віри людей у самих себе та громадські об’єднання. Найменше люди довіряють у цьому плані, як і в попередньому опитуванні, політичним партіям, на що їхнім лідерам варто звернути увагу, якщо вони хочуть, щоб саме їхня політична сила здобула більшу кількість виборців на майбутніх виборах.

Попри все, незважаючи на таке ставлення громадян до міліції та його причини, переважна більшість (59 відсотків) громадян переконані, що покращити взаємовідносини громадян із працівниками міліції можна, вагаються - 27,4, заперечують це лише 8,4 відсотка респондентів. У 2004 році в таку можливість вірили 52 відсотки опитаних.

На завершення хотілося би привітати усіх міліціонерів Рівненщини із професійним святом та побажати їм здоров’я, натхнення, терпіння в нелегкій, але дуже важливій справі - щоденному захисті громадян нашої області.

22.12.2006Інформаційний відділ РОГО КВУ



Рівне-Ракурс №10 від 22.12.2006p. 
На головну сторінку