Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №857 від 19.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Пептиди довголіття... в курячому бульйоні

Пептиди довголіття... в курячому бульйоні

Як зберегти внутрішню рівновагу між тілом і духом

Пептиди — це білки, що складаються з амінокислот, так би мовити, першоцеглинок, із яких складаються наші індивідуальні білки тіла. Ми їмо різні білки, котрі розщеплюються в шлунково-кишковому тракті до амінокислот, а потім організм із цих «першоцеглинок» будує свій білок.

Білки синтезуються на основі клітини ДНК. З віком ДНК (наш генетичний образ) зазнає змін, і ми старіємо. М’язи і білки шкіри, білки мозку помітно змінюються, і відбувається в’янення організму. Але при цьому люди повинні ставати духовно вищими, світлішими, адже з віком проходить багато агресивного, жадного. Минає амбіція і кар’єризм, нав’язлива сексуальність, заздрість, залежність і багато іншого.

Духовним розвитком займаються культура і релігія, а от тіло можна «просвітити» за допомогою регулювальних пептидів.

Як відомо, молекули пептидів побудовані з α-амінокислот. А біологічну активність пептиду визначають 2—4 амінокислоти.

Короткі пептиди — основні регулятори синтезу білка в організмі. Під час введення їх усередину, вони ніби замінюють втрачену функцію клітинної регуляції. Є інформація, що регулювальні білки відновлюють хромосоми людини і тим самим значно подовжують час активного життя. Відновлюють нормальну роботу головного мозку.

Основа препарату — бульйон

Я пропоную створити подібний відновлювальний препарат у домашніх умовах.

За основу беремо курячий бульйон. Під час тривалого нагрівання курячого білка в кислому середовищі відбувається його поступове розщеплення до коротких, регулювальних пептидів.

Добре відома цілюща дія курячого бульйону на важких та одужуючих хворих. Обов’язково повинна бути домашня курка — в магазинних білок змінений стимуляторами росту! Із них препарат не вийде.

Потрібно взяти шматочок курки — приблизно 300 г, 1 л перевареної профільтрованої води, додати 1 ст. л. кам’яної солі. Натрій хлор створить потрібне кисле середовище. Жодних сторонніх інгредієнтів додавати не можна! Ми готуємо не їжу, а оздоровчий засіб. Варити бульйон потрібно на дуже маленькому вогні, щоб він не кипів, а млоїв. Час приготування не менш як 3 години. Після чого вимкнути вогонь і додати 1 ст. л. дрібно нарізаного свіжого кореня імбиру. Імбир очищає і стоншує молекули білка. Бульйон — профільтрувати, щоб видалити жир. Для цього ще теплим пропустити його крізь фільтрувальний папір, покладений на друшляк.

Остиглий бульйон налити в банку, зберігати в холодильнику не більш як тиждень. Куряче м’ясо можна використовувати в їжу окремо.

Вранці натщесерце випивають півсклянки перевареної води і через кілька хвилин столову ложку бульйону. Другий прийом — перед сном.

Такий бульйон корисний дітям, які страждають від алергії, хворим на гострі респіраторні захворювання і тим, хто вже переніс їх, у кого обструктивний бронхіт, а також з метою запобігання цим хворобам. Приймають по 1 дес. л. двічі на день: вранці натщесерце, через кілька хвилин після випитої 0,5 склянки перевареної води, і ввечері перед сном.

У разі важких захворювань мозку, м’язів і суглобів можна приймати 3-4 рази на день поза їжею.

Нещодавно американські медики зробили «велике відкриття». Вони науково встановили, що курячий бульйон дуже добре допомагає в разі простудних захворювань. Ми цей секрет знаємо вже багато століть!

19.04.2018Володимир БОЛСУН, лікар-невропатолог



Рівне-Ракурс №10 від 19.04.2018p. 
На головну сторінку