Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №859 від 03.05.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Два з трьох нових голів ОТГ будуть  від БПП…

Два з трьох нових голів ОТГ будуть від БПП…

Вибори до новостворених об’єднань територіальних громад є таким собі «лакмусовим папірцем» довіри до політичних сил. Отже, за підсумками голосування 29 квітня в двох нових ОТГ Шпанівській та Повчанський перемогли кандидати від БПП «Солідарність».

Про це в середу, другого травня, на прес-конференції розповіла виконуюча обов’язки голови Рівненської територіальної організації БПП «Солідарність» Інна Дмитренко. Вона, зокрема, повідомила журналістів, що з 40 ОТГ, в яких проходили вибори минулої неділі, в 26 громадах перемогли кандидати від БПП. Також, по Україні 235 депутатів будуть від цієї політичної сили. На Рівненщині з рекордним результатом 91% голосів в Шпанівській ОТГ переміг Микола Столярчук, а з результатом у 81,5% у Повчанській ОТГ перемогу здобула Інна Іванюк. Все це говорить, що люди підтримують децентралізацію, яка розпочалась з ініціативи нашого президент Петра Порошенка, а на Рівненщині такі результати виборів свідчать про оцінку діяльності голови Рівненської обласної державної адміністрації Олексія Муляренка.

Автор поцікавився у Інни Іванюк наскільки важко буде керувати новою громадою, адже саме Повчанська ОТГ розташована на території двох районів - Дубенського та Млинівського.

- Навпаки. Завдяки прийнятому закону, що дозволив створювати громади не обов’язково в межах одного району, нам вдалося добитися поновлення історичної справедливості. Колись всі села нашої нової ОТГ входили до однієї сільради, а потім вже були розділені на дві та передані до різних районів. Таким чином мешканцям Миколаївської сільради доводилося їхати до Млинова аж п’ятдесят кілометрів. Звісно, це довго і незручно для людей. Тепер цю історичну несправедливість ми змогли виправити, і завдяки децентралізації в нас появилася можливість розвиватися і робити життя людей в нашій новій ОТГ кращим.

03.05.2018Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 03.05.2018p. 
На головну сторінку