Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №862 від 24.05.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Чи все добре у рівненському «будівельному королівстві»?

Чи все добре у рівненському «будівельному королівстві»?

Скандал навколо звіту заступника міського голови Рівного Віталія Германа став сенсацією на останній сесії Рівненської міської ради. Самі по собі звіти заступників міського голови є процедурою буденною і, прямо скажемо, мало цікавою. Реакція депутатів так само на ці звіти завжди була спокійною, хіба хтось з міських обранців задасть питання чиновнику.

Замов друк поліграфії в друкарні Aladdin-print.

У випадку із звітом пана Германа з самого початку стало зрозуміло - бути скандалу. І справа навіть не в одному окремо взятому депутатові Чубай, загальний настрій багатьох депутатів ради стосовно звіту пана Германа був, м’яко кажучи, негативним. Чому? Відповідь на це питання автор вирішив знайти в Державній архітектурно-будівельній інспекції в Рівненській області, а точніше у її начальника Ігоря Мічуди. Це пов’язано з тим, що ключові структури, якими опікується Віталій Герман - це управління архітектури та будівництва і міський ДАБК, а контролює їх роботу ДАБІ…Почему жилые комплексы «Лисовый квартал» и «Крона Парк» — прекрасный пример для развития небольших пригородов


- Ігоре Володимировичу, чи є у очолюваної Вами структури питання до міської архітектури і міському ДАБКу?

адвокат Тищенко Р.П. юридическая консультация по недвижимости консультация юриста по вопросам недвижимости. Более 10 лет опыта

- Море питань. З першого лютого по п’ятнадцяте березня нинішнього року наші інспектори перевіряли міський ДАБК. Акт перевірки зайняв сорок вісім сторінок. Порушень, і це ще м’яко сказано, в роботі ДАБКу безліч. Так, ця комунальна установа навіть погоджувала введення в експлуатацію будівлі без вікон, без дверей, без газу. При цьому ми перевіряли роботу ДАБКу лише з 10.08 2017 року по 01.01.2018. Я вже не говорю про порушення в роботі цієї установи із зверненнями громадян. Нормальною для цієї установи є практика залишення звернення без розгляду. Хочу сказати, що з боку пана Германа, який є профільним заступником міського голови, який безпосередньо займається питаннями будівництва в місті, відношення до результатів перевірки ДАБКу були просто шокуючи. Замість того, щоб особисто розібратися з результати перевірки і зробити необхідні висновки, він і його підлеглі навіть акту перевірки не захотіли отримати, і ми були змушені відправляти документ поштою.

Що ми маємо сьогодні ? Міський ДАБК не має начальника і навіть виконуючого обов’язки начальника не має. Як може серйозна структура працювати без керівництва, мені особисто незрозуміло.

Заказать проектирование домов в Киеве.

До речі, ситуація в управління архітектури та будівництва аналогічна. Так само наша перевірка виявила серйозні порушення в роботі управління, і так само ми не могли вручити акт перевірки. Лише після мого звернення до міського голови вдалося відшукати працівника, якому ми змогли таки вручити документ. Тобто, з таким підходом до роботи говорити, про те, що порушення виявлені в роботі цих установ будуть усунуті, а винні принаймні понесуть якусь дисциплінарну відповідальність, не доводиться. Хоча міський голова пообіцяв що розбереться особисто, хочу наголосити - всі ділянки міського господарства важливі, але будівництво - це життя та здоров‘я людей, неякісно побудований будинок - це небезпека не тільки для його мешканців. Гратися в ігри в нашій галузі дуже небезпечно, наше управління називається Державною архітектурною інспекцією в Рівненській області, і тому ми державою Україна уповноваженні здійснювати нагляд за будівельною галузю – всі міські чиновники це повинні зрозуміти.

24.05.2018Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 24.05.2018p. 
На головну сторінку