Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №863 від 31.05.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

На Рівненщині запрацювала перша обласна фітосанітарна лабораторія

На Рівненщині запрацювала перша обласна фітосанітарна лабораторія

Колекції метеликів поряд з колбами, мікроскопами та пробірками. Усі ці речі вдало поєднала перша Рівненська обласна фітосанітарна лабораторія.

Установу урочисто відкрили у Рівному на вулиці Малорівненській, 91б.

У приміщенні зробили ремонт, облаштували лабораторії, закупили обладнання та вимірювальні прилади.

Тут діє 6 відділів. Підприємці подають зразки продукції у сейф-пакетах на фіто-санітарне дослідження. На експертизу доставляють жито, пшеницю, борошно, різні крупи, овочі та навіть живі квіти. Усе це перевіряють на наявність шкідників та збудників хвороб.

Діагностування тут проходить й деревина. Зокрема, в одній з лабораторій фахівці визначають рівень пошкодження сосни короїдом вершинним. Нині це поширений шкідник, який завдає шкоди лісам.

За результатами експертизи кожного зразка, визначається фітосанітарний стан усієї партії вантажу. Далі оформляється висновок, який є підставою для сертифікації продукції. Далі такий товар можна постачати на місцеві ринки та на експорт.

На цьому зупинятися не будуть, каже директорка установи Руслана Вікторчук:

«Ми звернулися до Національного агентства України для акредитації на впровадження системи якості, заснованої на міжнародних стандартах. Це дозволить покращити якість роботи та надання сервісів бізнесменам. Втім, найважливіше – це видача сертифікатів, які відповідають вимогам сучасного європейського ринку».

За словами голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи, фітосанітарна лабораторія підсилить можливості Держпродспоживслужби Рівненщини, яка забезпечує біологічну безпеку області. Важливим у цьому напрямку є проведення моніторингових досліджень харчової та нехарчової продукції, тому служби на місцях повинні бути відповідальними.

31.05.2018



Рівне-Ракурс №10 від 31.05.2018p. 
На головну сторінку