Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №863 від 31.05.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Звернення Олексія Хахльова до вболівальників

Звернення Олексія Хахльова до вболівальників

Моє мовчання було викликане відсутністю офіційних юридичних документів стосовно подальшого існування Народного клубу «Верес» Рівне. Наразі вони є, про що інформую всіх небайдужих (дивитися в додатку нижче).

Тепер поясню, які причини того, що сталося. А також, які наслідки та перспективи.

Трохи більше трьох років тому у нас, у групи ентузіастів, з`явилася мрія: відродити професійний футбол на Рівненщині – відродити «Верес». Ми згадували тоді з гордістю, що колись у нас була команда, яка вигравала у Шахтаря і «проходила в кубку» Динамо. Це було колись давно, а три роки тому не було нічого, крім мрії.

Слідом за мрією було певне осмислення: ми хочемо побудувати не просто успішний клуб, а такий клуб, який буде принципово відрізнятися від більшості клубів України: цей клуб не повинен абсолютно залежати від будь-якої окремої людини, він повинен бути надбанням Рівненщини, його не можна буде купити або продати і т.д. Так з`явилася ідея Народного Клубу.

Навколо ідеї Народного клубу «Верес» почали об`єднуватися люди, яких ставало все більше і більше. Згодом з`явилися спонсори, декілька тисяч осіб стали членами клубу, з`явилася мережа з більше 150 партнерів, які почали давати знижки членам клубу, тисячі людей стали приходити на матчі, десятки тисяч обговорювати результати і новини. У клубу з`явилося найголовніше – ВБОЛІВАЛЬНИКИ – люди, які по-справжньому вболівали, були небайдужими, без яких і не може бути успішного клубу. У міста з`явилася своя команда, якої не було декілька років. Мрія стала реальністю - з`явилися конкретні цілі та завдання.

Природньо - хотіти більшого. Так сталося і з нами: вихід з Другої ліги до Першої лише за один сезон дав скромну надію на те, що і Прем`єр-ліга може стати реальністю дуже скоро. Ми йшли до цієї нової мети. Перемоги двох останніх років були б неможливі без коштів нашого ключового спонсора. Потреба у фінансах зростала і спонсор поступово ставав партнером, усе більше і більше проникаючи в ключові рішення клубу. Клуб безумовно зобов`язаний йому цим етапом нашої історії: у жодного клубу в українському чемпіонаті не було такої історії вертикального зльоту, який викликав справжнє захоплення у всіх справжніх уболівальників «Вереса» і певним чином заздрість у вболівальників і власників багатьох інших клубів!

Це була найкрутіша в моєму житті пригода! Друга ліга – перша ліга – верхня шістка Прем`єр-ліги. Події розвивалися із запаморочливою швидкістю. За три роки клуб поміняв більше 120 футболістів, 6 тренерів і домашній стадіон. Остання обставина стала сильним випробуванням для справжніх вболівальників клубу, яке вони блискуче склали – всі матчі на домашньому стадіоні або в гостях проходили з гучною і дуже помітною підтримкою, якої не бачили інші, більш імениті команди українського чемпіонату. Ми разом створили феномен українського вболівальника - не класичний розподіл на «ультрас та кузьму», а справжній середній клас!

У результаті, завдяки ініціативній групи, яка почала відродження Вереса, основному спонсору - «ЛІМО», в особі Богдана Копитка, довірі керівництва ФФУ та неймовірній підтримці справжніх уболівальників «Верес» став найяскравішою історією успіху українського футболу трьох останніх років! Я хочу від щирого серця подякувати всім за цей етап, який, можливо, вже не зможе повторити жоден інший український клуб. «Довіра-дiя-результат!» і «Разом - сила!» - те, на що ми всі спиралися ці роки, те, що маю надію, залишиться з нами назавжди. Ми ще не до кінця розуміємо важливість створеної нами частини історії. Думаю, минуть роки і всі ми зможемо гідно оцінити те, учасниками і свідками чого були!

Тепер про важливе. Партнерство – складна сфера життя людей. Бувають часи, коли спільна мета чи мрія об`єднує. Буває, що цілі і шляхи їх досягнення стають різними. У такій ситуації найправильніше – визнати це, подякувати за прекрасне минуле, щиро подякувати за все, що було, щиро побажати удачі і рухатися далі, тільки вже не спільно. Цілком природньо, що наш головний спонсор хоче бути спонсором львівської команди. Він – патріот свого міста, своєї області, як і кожен із нас. І це не лише нормально, але і здорово! Але і ми – патріоти Рівного та Рівненщини! На жаль, на цей момент у нас немає ні стадіону, на якому ми можемо приймати матчі Прем`єр-ліги, ні місцевих спонсорів, які могли б повною мірою профінансувати участь нашої команди у вищому дивізіоні... Тому:

- «Верес» повертається додому в якості команди Другої ліги. І нам реально доведеться почати майже спочатку спортивні здобутки. Це може бути не найкращою новиною для тих, для кого найголовніше – спортивний результат, але стане радістю і можливістю для наших справжніх уболівальників – тих, хто вболіває за СВОЮ команду, команду СВОЄЇ області і міста, НАРОДНУ КОМАНДУ.

- команда «Верес» відтепер на 100% належить Народному клубу. Ми маємо всі права управління та несемо всю відповідальність. Легко бути зі своєю командою у часи руху вгору, у часи успіху. Найважче вболівати за команду, перейматися справами клубу у важкі часи. Ми віримо, що серед наших уболівальників буде достатньо саме таких, які будуть з нами і в смутку, і в радості. Уболівальників, які розуміють, що є речі, важливіші за успіх, гроші та славу.

Нам багато треба зробити: побудувати стадіон, створити економічно стійку базу для життя і розвитку клубу, залучити у наше життя ще більше уболівальників. Ніхто з нас не зможе зробити це сам, але кожен з нас може зробити свій великий внесок: запропонувати бачення розвитку народного клубу, майже у кожного буде можливість брати участь в будівництві стадіону, майже у кожного з нас є друзі, котрі досі не приходили вболівати за улюблену команду, деякі з нас можуть стати спонсорами і т.д. Тепер тільки від нас, але від кожного з нас, залежить, що ми скажемо своїм дітям і онукам, розповідаючи про наступний етап «Вереса»: чи будуть це слова виправдання або це будуть слова гордості за те, що ми зробили, коли ми одержали таку нагоду.

Я - готовий. А ти?

Олексій Хахльов

Звернення Богдана Йосиповича Копитка до уболівальників рівненського футболу

Народний клуб «Верес» від моменту свого відродження став яскравим явищем в українському футболі. Всього за три роки ми разом пройшли шлях від нуля у професійному футболі до першої шістки прем`єр-ліги. Це стало можливим завдяки наполегливій праці, відсутності страху перед високими завданнями та тісній співпраці Народного клубу та «Лімо». Ми разом створили казку.

Нажаль розвиток «Вереса» значно перегнав розвиток футбольного господарства Рівненщини. Тому «Верес» був змушений переїхати. Ми зробили все, щоб червоно-чорні почувались у Львові комфортно. Цей сезон хоч і був яскравим та цікавим, та він показав низку проблем. Значна частина уболівальників Рівненщини не може відвідувати матчі улюбленої команди за двісті кілометрів від дому.

Тому було прийняте спільне рішення про повернення Народного клубу «Верес» до Рівного. Нинішня команда, яка має право виступу в Українській прем`єр-лізі, буде перейменована у Футбольний клуб «Львів».

Зі свого боку хочу зазначити, що ми й надалі будуватимемо дружні стосунки з рівненським клубом і футбольною спільнотою. Переконаний, «Верес» продовжить свою славну історію. І буде яскравим представником українського футболу. Дякую вам за співпрацю.

21.05.2018 р.

Богдан Йосипович Копитко

31.05.2018



Рівне-Ракурс №10 від 31.05.2018p. 
На головну сторінку