Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №864 від 07.06.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Наша майстерність - Ваша безпека

Наша майстерність - Ваша безпека

Під таким гаслом вперше в Україні пройшли Всеукраїнські змагання працівників регіональних газових компаній. В них взяли участь фахівці двадцяти облгазів з усіх регіонів України. З п’ятнадцятого травня команди змагалися на трьох полігонах розташованих у місті Коростень (Житомирська область), місті Бердянськ (Запоріжська область) та у місті Пустомити (Львівська область). Переможці ж міжрегіональних етапів конкурсу п’ятого червня зібралися у Рівному для визначення кращої команди.

Перед початком змагань автору вдалося поспілкуватися із організаторами цього конкурсу майстерності.

Петро Дубас, голова правління ПАТ «Рівнегаз»:

- Мене дуже тішить, що для проведення фіналу було обране Рівне. У нинішньому змаганні беруть участь спеціалісти з діагностики газопроводів. Це дуже важлива ділянка роботи в нашій сфері. Від того наскільки вони професійно зможуть провести обстеження систем газопостачання, перевірити їхню справність та виявити витоки газу - залежить життя та безпека людей, безперебійна робота системи газопостачання. Хочу сказати, що я сам у далекому вже 1980 році прийшов на наше підприємство працювати саме в цю службу, і я знаю наскільки важка та відповідальна робота спеціалістів з діагностики. На жаль, наша рівненська команда не потрапила до фіналу, і в нинішніх змаганнях беруть участь команди ПАТ «Дніпропетровськгаз», ПАТ «Житомиргаз» та ПАТ «Івано-Франківськгаз». Я бажаю всім їм перемоги, хоча, звісно, перше місце тільки одне.

Тетяна Бузовська, заступник голови конкурсної комісії:

- Ситуація у всіх регіональних газових компаніях сьогодні складна. Через брак фінансування, а облгази отримують лише 10% від вартості проданого споживачам газу, є серйозні проблеми. Особливо складна ситуація із кадрами. Середня зарплатня на підприємствах нижча ніж у промисловості в цілому, і в два з половиною рази менша ніж у наших колег з Трансгазу. В таких умовах нам потрібно забезпечувати нормальну роботу. Одним з чинників, який дає можливість сьогодні облгазам нормально виконувати свою роботу, є якість кадрів. Для того, щоб ще більше покращити підготовку фахівців із діагностики газопроводів, і був започаткований цей конкурс. Це ж не тільки змагання команд. Наші працівники з різних регіонів України обмінюються досвідом, спілкуються між собою. Таким чином йде процес взаємного навчання і думаю, що саме це найголовніше. Конкурс «Наша майстерність - Ваша безпека» буде продовжено.

Сергій Корнійчук, голова профспілки працівників газової сфери:

- Дійсно, ситуація в нашій галузі дуже складна. Однак потрібно працювати, тому що від безаварійної роботи облгазів залежить функціонування держави. Тому такий конкурс дуже потрібен. Наша профспілка вирішила нагородити кожного з учасників команди, яка переможе, премією в сумі 20 тисяч гривень.

Всі команди, що взяли участь у конкурсі складаються з чотирьох чоловік - майстра та трьох монтерів. Вони отримують завдання, і їхні дії оцінює журі.

За результатами фіналу, найкращою була визнана команда з Івано-Франківська. На другому місці - команда «Дніпроперовськгаз», а «бронзу» взяли фахівці з Житомира. Найкращим майстром України став наш земляк, працівник ПАТ «Рівнегаз» Іван Зінкевич. Він отримав премію в 10 тисяч гривень.

07.06.2018Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 07.06.2018p. 
На головну сторінку