Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №865 від 14.06.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Обласна лікарня отримала близько 3000 комплектів витратних матеріалів для серцево-судинного центру

Обласна лікарня отримала близько 3000 комплектів витратних матеріалів для серцево-судинного центру

Майже 700 коронарних стентів та більше 500 наборів діагностичних катетерів отримав серцево-судинний центр, що створений на базі Рівненської обласної лікарні в рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Окрім цього, обласна лікарня отримала ще близько 2000 комплектів витратних матеріалів, серед яких балони для ангіопластики, провідники керовані, пристрої для тромбоаспірації та набори провідникових катетерів й мікрокатетери.

За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Юрія Осіпчука, отримані витратні матеріали дозволять суттєво здешевити вартість операцій в обласному серцево-судинному центрі, адже отримані матеріали надаватимуться пацієнтам, яким вони підходять, безкоштовно.

- МОЗ намагається забезпечити лікарні необхідними витратними матеріалами. Але, на жаль, та кількість виробів, що ми отримуємо за рахунок державних коштів, далека від необхідної кількості. А тому, вони в першу чергу використовувалися для невідкладних втручань, коли мова йде про порятунок життя людини. Тепер же, завдяки реалізації проекту Світового банку, ми зможемо надавати безкоштовно витратні матеріали й іншим пацієнтам, - зазначив Юрій Осіпчук.

У свою чергу керівник групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок зазначає, що проект Світового банку в першу чергу направлений на покращення якості надання медичної допомоги пацієнтам, хворим на серцево-судинні захворювання, а тому він щиро сподівається, що отриманні обласною лікарнею витратні матеріали суттєво покращать якість надання медичної допомоги в центрі.

- Завдяки реалізації проекту сьогодні ми передаємо майже 3000 комплектів витратних матеріалів для проведення операцій в обласному серцево-судинному центрі. Серед них 549 наборів діагностичних катетерів, 570 провідникових катетерів та провідників до них, 420 балонів для ангіопластики по 31 мікрокатетеру та пристроїв для тромбоаспірації, і головне – 686 коронарних стентів для стентування. Тож сподіваюся, що ці витратні матеріали суттєво допоможуть нашим лікарям надавати якісну медичну допомогу при серцево-судинних захворюваннях, - розповів Сергій Рибачок.

14.06.2018



Рівне-Ракурс №10 від 14.06.2018p. 
На головну сторінку