Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №868 від 05.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

11 територіальних громад готові до створення Володимирецької ОТГ

На Володимиреччині ініціюють створення селищної ОТГ

Депутати Володимирецької селищної ради звернулися до селищного голови з ініціативою про добровільне об’єднання територіальних громад.

Вони пропонують утворити ОТГ з центром у смт Володимирець у складі 11 територіальних громад. Крім самого селища в об’єднану громаду кличуть Кідрівську, Каноницьку, Озерську, Новаківську, Красносільську, Жовкинівську, Довговільську, Берестівську, Любахівську та Хиноцьку сільські громади.

Цей формат майже відповідає формату визначеному перспективним планом формування територій громад Рівненської області (Хиночі поки віднесені до Воронківської ОТГ).

Наступні кроки - громадське обговорення та розгляд ініціативи на сесії селищної ради.

Нагадаємо, що протягом останніх місяців представники Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», разом з обласною та районною  адміністраціями   неодноразово проводили навчальні семінари для представників ОМС Володимирецького району та організували навчальні візити у діючі ОТГ, як то Миляцьку, Висоцьку та Млинівську.

За словами експертів Центру, на сьогодні об’єднавчі процеси у Володимирецькому районі пішли у законному руслі, оскільки до того рішення, як сільських так і селищної ради, які приймались по цьому питанню, були дещо хаотичними і малопродуктивними.

05.07.2018



Рівне-Ракурс №10 від 05.07.2018p. 
На головну сторінку