Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №868 від 06.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Готуйтеся до школи літом

Готуйтеся до школи літом

Кінець літа - гаряча пора для батьків школярів, адже потрібно встигнути купити до навчального року все необхідне. Сьогодні розповімо, як не помилитися у виборі ранця.

Ранець або шкільний рюкзак забезпечені двома лямками і призначені для того, щоб їх носили на плечах. Класичні ранці підходять тільки учням молодших класів. Для старшокласників випускають спеціальні шкільні рюкзаки.

Где можно купить рюкзак для школы всем понятно - в интернет дешевле.

Перше, на що варто звернути увагу при виборі ранця, це його вага. Вага ранця з усім його вмістом повинен становити максимум 15% (а для молодших школярів - 10%) від загальної ваги дитини. А порожній ранець повинен важити не більше 800 грамів.

Марина Артюхова, продавець-консультант магазину дитячих товарів: "Обов'язково приміряйте ранець на дитину. Хитрість: візьміть в магазин ... підручники! Наповнені реальною вагою, ранці відразу показують всі свої достоїнства і недоліки. Найкраще наповнити ранець декількома книгами, щоб дитина відчула те, як ранець буде на ньому сидіти ".

Рекомендований вага портфеля з підручниками:

6 - 8 років - до 2 кг

9 - 13 років - до 3 кг

14 років - до 5 кг

15-16 років - до 6 кг.

Ранець нерідко перетворюється в сховище всіляких, абсолютно не потрібних в школі речей. Слід з перших днів привчити малюка носити з собою тільки найнеобхідніше. Адже перевантаження призводить до проблем зі спиною і, як наслідок, до ряду інших захворювань.

Лікарі-ортопеди радять вибирати ранці з жорсткою, так званої ортопедичною спинкою, яка формує правильну поставу і запобігає тиск підручників. Ортопедичний ранець повинен мати м'яку підкладку на спинці. Якщо ви купуєте рюкзак для підлітка, жорсткого каркаса у нього не буде, але можна вибрати модель з ребрами жорсткості в спинці - це краще, ніж не утримує форму мішок.

Висота шкільного ранця для першокласника не повинна бути більше 30 сантиметрів. Він не повинен бути вище плечей дитини і нижче лінії його стегон. Для першокласника необхідно вибирати рюкзак із твердим дном, яке не буде провисати під вагою підручників і не буде тиснути на поперек. Важливо, щоб лямки ранця можна було підігнати не тільки під зростання школяра, але і під одяг. Додатковий ущільнювач і достатня ширина (не менше 4 см) не дозволять лямок врізатися в плечі. Замки і застібки повинні бути надійні, зручні і легко відкриватися навіть однією рукою.

А ось про те, якою має бути ручка ранця, точаться суперечки. Якщо в школу ранець за першокласником належить носити вам, ви напевно будете брати його в руку як сумку, і значить, дорослим сподобаються моделі зі зручною прогумованою ручкою. Зате якщо у ранця буде тонка матерчатий ручка, яка врізається в пальці, ваш школяр гарантовано буде носити ранець на спині, а це набагато краще для хребта.

Деякі корисні функції:

Світловідбиваючі стрічки з боків. Якщо учень буде переходити дорогу в темний час доби, то такі стрічки сповістять водіїв про те, що на проїжджій частині є пішоходи.

Якщо внутрішня частина корпусу буде прогумованої, це захистить шкільне приладдя від намокання в сильний дощ.

Сітка на спинці. Вона потрібна для того, щоб спина школяра не стикалася з ранцем і не потіла. Крім того, сітка захистить від ковзання.

І звичайно, рюкзак повинен подобатися своєму власникові, пошукайте моделі з улюбленими мультгероя дитини, нехай рюкзак буде яскравим, барвистим, тоді дитина точно вирушить до школи із задоволенням.

06.07.2018



Рівне-Ракурс №10 від 06.07.2018p. 
На головну сторінку