Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №273 від 04.01.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Боремося з інфекціями

Диво-прилади

Найзручніший спосіб боротьби з респіраторними інфекціями - інгаляція. Ліки відразу потрапляють у дихальну систему, діють швидко, практично не всмоктуються, а, отже, не мають побічного впливу на весь організм.

Підібрати дозування в кожному конкретному випадку допоможуть сучасні пристрої - небулайзери. Вони бувають двох видів - ультразвукові і компресорні. Завдяки небулайзеру можна визначити оптимальну дозу інгаляційного препарату і доставити його в бронхи та легені в найефективнішій формі - у вигляді крапель. Усе, що більше, осідає в роті і верхніх дихальних шляхах, а дрібніші частинки видихаються назад, не здійснюючи небажаного терапевтичного впливу.

Введення антибіотиків та інших засобів через небулайзер прискорює одужання при ускладненні грипу - бронхіті, запаленні легень, загостренні бронхіальної астми. Не дивно, що в останнім часом диво-прилад почав застосовуватися у практиці в чотири рази частіше.

Правда, для фітопроцедур небулайзери не годяться - у рослинних компонентах є надто великі частинки. Придбайте спеціальний інгалятор типу “Ромашка-2” - він коштує не дуже дорого і простий у використанні. Варіант на крайній випадок - заварний чайник. Налийте в нього гарячий настій і подихайте через носик. Інший вихід - грілка. Загорніть її махровим рушником, щоб не обпектися, заповніть щойно скип’яченим настоєм і вдихайте пару, що виходить з отвору.

04.01.2007



Рівне-Ракурс №10 від 04.01.2007p. 
На головну сторінку