Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №874 від 16.08.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Медичний «Оскар» вручили найкращим

Медичний «Оскар» вручили найкращим

Вже десять років поспіль в Україні активно працює «Орден святого Пантелеймона». Це громадська організація створена провідними лікарями України, що ставить перед собою мету відзначити кращих медиків, які своєю важкою працею рятують життя та здоров‘я українців. В день цілителя святого Пантелеймона, 9 серпня, в Києві, у приміщенні Національного академічного театру імені Івана Франка, відбулась церемонія нагородження кращих медиків України 2018 року.

Під час заходу виступив голова Поважної ради «Ордена святого Пантелеймона» Василь Князевич. Він зокрема сказав: «Сьогодні лікарі з усієї України зібралися для того, щоб вшанувати найкращих медиків. Це друга урочиста церемонія нагородження. Минулого року ми збиралися в приміщенні філармонії, але популярність ордена святого Пантелеймона настільки зросла, що стіни філармонії виявились затісними для нас, і тому церемонія 2018 року відбувається в чудовому Театрі імені Івана Франка. Наша нагорода стала своєрідним медичним «Оскаром», і мене дуже тішить, що до нас прийшли не тільки медики, а й державні діячі та ієрархи церков. Особливо вдячний за підтримку нашого ордена святійшому патріарху Української православної церкви Філарету. У нас було дуже багато номінантів - 340 медиків. Це в п’ять разів більше ніж минулого року. Хочу сказати, що Поважній раді було дуже складно робити всій вибір, адже відзначити хотілось усіх. Для того, щоб розширити коло переможців, з цього року вводиться крім ордена Святого Пантелеймона ще й медаль святого Пантелеймона».

Я вперше відвідав церемонію нагородження і хочу сказати, що був вражений тим духом глибокого гуманізму та поваги до високої професії медика, якою була наповнена атмосфера залу театру імені Івана Франка. Дійсно, тут зібралися провідні лікарі та медичні працівники. Розповідь про кожного претендента на нагороду в одній з п’яти номінацій (Кращий лікар, Кращий медичний працівник, Новатор охорони здоров‘я, За досягнення в міжнародному співробітництві по охороні здоров‘я, Взірець служіння суспільству) була зворушлива і викликала гордість за те, що є в нас такі Медики.

Вже після церемонії автор попросив прокоментувати її керівника Рівненського обласного осередку ордену святого Пантелеймона відомого в області дитячого лікаря, депутата обласної ради Оксану Лозову.

- Я пишаюся тим, що в Україні є орден святого Пантелеймона. За ці роки, що він працює, я пересвідчилась - для того, щоб лікарі та медичні працівники мали стимул розвиватися і покращувати свою роботу потрібен саме такий потужний громадський чинник, як орден святого Пантелеймона. Наша медична галузь переживає важкі часи, і тим важливіше відзначати та підтримувати найкращих у нашій професії. Я звертаюсь до всіх наших земляків - якщо ви хочете, щоб серед найдостойніших нагороджених цією відзнакою були рівненські медики звертайтесь до нас, розповідайте про професійних та милосердних працівників галузі охорони здоров‘я, які працюють в нашій області, і вони обов’язково будуть представленні для нагородження відзнаками ордену святого Пантелеймона.

16.08.2018Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 16.08.2018p. 
На головну сторінку