Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №877 від 06.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Рабінович назвав «трьох китів» відновлення економіки: сільське господарство, банки і хай-тек

Рабінович назвав «трьох китів» відновлення економіки: сільське господарство, банки і хай-тек

У програмі партії «За життя» прописані «три кити» підйому економіки: сільське господарство, банки та хай-тек.

Про це в ефірі програми «Український формат» на телеканалі NewsOne розповів телеглядачам народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим РабІнович.

«Ми можемо врятувати нашу економіку. Те, що влада наробила, - це жахливо, але не смертельно. Потрібно зрозуміти, де у нас сильні сторони, і використовувати їх. Як світові корпорації Google, Apple, які створювалися в підворіттях, а зараз їх річний обіг більше бюджету України », - зазначив парламентарій.

Політик назвав «трьох китів» відродження економіки України, які прописані в програмі партії «За життя».

«Перший - це сільське господарство. У нас величезна кількість чудової землі - 12 мільйонів гектарів. Не дай Бог, як хочуть чиновники, її продати. Сьогодні скасування мораторію на продаж землі призведе до того, що нам навіть труну буде нікуди поставити. Олігархи на накрадені гроші просто викуплять всю землю в Україні. Замість скасування мораторію на продаж землі потрібно внести її в наш український земельний банк. Сьогодні середня вартість оренди землі - це 500 доларів за гектар. Ось вам і 6 мільярдів доларів щорічно, які не потрібно клянчити у МВФ. Ми повинні створювати великі агрокомплекси, адже Україна в змозі стати годувальницею Європи», - впевнений народний депутат.

За його словами, другим «китом» української економіки повинна стати банківська сфера.

«Другий« кит» - це банки. Сьогодні між Сходом і Заходом є величезна конфронтація. І географічно, і територіально ми повинні використовувати це. Ми повинні створити тут «Швейцарію Східної Європи». Якщо ми станемо банківським, торговельним містком між Сходом і Заходом, то це принесе нам колосальні доходи. Потрібно створити нормальну банківську систему, яка принесе нам мільярдні прибутки», - підкреслив Вадим Рабінович.

Лідер партії «За життя» також запропонував створювати кластери, де будуть працювати компанії сфери хай-тек.

«Третій «кит» - хай-тек. Найбільші компанії Заходу, наповнені українськими хлопцями та дівчатами, будують сьогодні велику Польщу, Чехію та інші країни. Ми сьогодні повинні створювати умови для розвитку хай-теку тут, в Україні. Всіх, хто хоче у нас працювати в цій сфері, потрібно звільнити від податків на два роки. Тоді вони прийдуть і будуть створювати робочі місця», - констатував Вадим Рабінович.

06.09.2018Ольга Акіншина



Рівне-Ракурс №10 від 06.09.2018p. 
На головну сторінку