Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №879 від 20.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Фінансування спорту Рівненщини зросло на третину

Фінансування спорту Рівненщини зросло на третину

Додаткових 1,5 мільйона гривень отримав спорт Рівненщини. Пропозицію Рівненська ОДА направила на розгляд обласних депутатів, які в свою чергу її підтримали на сесії.

«Видатки на галузь збільшилися, бо є перевиконання доходів обласного бюджету. А загалом цьогоріч на спорт передбачено майже 40 мільйонів гривень. У порівнянні з минулим роком фінансування зросло на третину. Надіємося, що така підтримка дозволить нашим спортсменам ще краще тренуватися, щоб результативно презентувати нашу область на усіх змаганнях», - зазначає заступник голови ОДА Олександр Корнійчук.

Так, найбільше коштів спрямують на спортивні громадські організації області – понад мільйон гривень. Їх отримають федерації боксу, велоспорту та легкої атлетики. Додаткове фінансування піде й на «Міні-футбольний клуб «Рівне», баскетбольний клуб «Рівне» та волейбольний клуб «Регіна».

Товариствам кошти необхідні для того, аби забезпечити участь спортсменів у різних змаганнях та навчальних тренуваннях.

Поповниться новими тренажерами й регіональний центр «Інваспорт», адже додатково отримає 230 тисяч гривень. Таке спортивне приладдя дозволить ефективніше проводити фізкультурно-реабілітаційні заняття для людей з інвалідністю, у тому числі інвалідів – учасників АТО.

Понад 80 тисяч з обласної скарбниці використають на підтримку здорового способу життя та національно-патріотичного виховання молоді. За ці кошти планують організовувати поїздки хлопців та дівчат на всеукраїнські вишколи, форуми, фестивалі та тренінги.

30 тисяч гривень дістанеться обласній організації «Динамо». За них товариство планує встановити вузол обліку теплової енергії на спортивній залі.

Майже стільки ж одержить обласна школа вищої спортивної майстерності. Гроші були необхідні для придбання кейсів для перевезення зброї учням закладу відділення зі стрільби кульової – членам збірної команди України, майстрам спорту Анастасії Семчишиній та Дмитру Гонті. Також школа закупить пристрій для вимірювання швидкості кулі.

Фінансування надійде й на проведення тренувань та змагань з не олімпійських видів спорту, дитячо-юнацькі спортивні школи, фізкультурні товариства.

20.09.2018



Рівне-Ракурс №10 від 20.09.2018p. 
На головну сторінку