Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №880 від 27.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Через 8 років на Рівненщині відновили програму підтримки бізнесу

Через 8 років на Рівненщині відновили програму підтримки бізнесу

11 підприємців Рівненщини отримають фінансову підтримку. Їм компенсують частину відсотків за кредитами, які вони взяли на розвиток своєї справи.

На це спрямують гроші з обласного бюджету у сумі 400 тисяч гривень.

«На Рівненщині запрацювали програма підтримки малого та середнього бізнесу через 8 років перерви. До нас звернулися підприємці. Вони взяли позики задля розвитку свого бізнесу. Аби хоча б трохи зменшити кредитне навантаження, їм відшкодовуватимуть частину відсотків за рахунок коштів обласного бюджету», - зазначив голова облдержадміністрації Олексій Муляренко.

За його словами, така фінансова підтримка допоможе нашим бізнесменам розширити власну справу, створити нові робочі місця, підвищити рентабельність свого виробництва. А це сприятиме збільшенню податкових надходжень до наших бюджетів.

Як розповідає заступник голови обл­держадміністрації Ігор Тимошенко, часткову компенсацію відсотків отримають місцеві виробники промислової та сільськогосподарської продукції, а також ті, хто працює у сфері послуг. Їхні підприємства працюють у Здолбунівському, Дубровицькому, Рівненському, Радивилівському, Дубенському та Демидівському районах, місті Рівне та селищі Демидівка.

Обов’язковою умовою їх участі у програмі була відсутність боргів та хороша кредитна історія, а також відповідність проектів конкурсним вимогам. Качественная разработка сайта у веб-студии "Апельсин".

Усі претенденти на допомогу мали можливість презентувати свої бізнес-плани, які оцінювала комісія з представників влади та асоціацій, обласних депутатів та громадськості.

«В першу чергу комісія вирішила допомогти людям, які працюють на землі. Тож компенсацію отримають сільгоспвиробники, які планують закупити молочну худобу, обробляти більше землі, щоб збільшувати урожаї зернових та займатися овочівництвом. Підтримати таких підприємців важливо, адже це позитивно вплине на харчову галузь області в цілому», - розповідає Ігор Тимошенко.

Також, серед інших, грошову допомогу одержать ті підприємства, які виготовляють продукцію з деревини, ігри та іграшки, а також здійснюють міжнародні та локальні перевезення. 

На переконання Ігоря Тимошенка, усі проекти – варті уваги та допомоги. Адже вони спрямовані на розвиток місцевого дрібного та середнього бізнесу, а відтак і розвитку економіки нашої області. Саме тому комісія підтримала по одному проекту усіх конкурсантів, також вирішила повторно оголосити конкурс, адже частина передбачених на програму коштів залишилася нерозподіленою.

27.09.2018



Рівне-Ракурс №10 від 27.09.2018p. 
На головну сторінку