Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №207 від 29.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З ножицями в руках

Від “Чаші Богдана Хмельницького” до “Символа чоловічої гордості”

Від “Чаші Богдана Хмельницького” до “Символа чоловічої гордості”

Живі скульптури клесівського митця

65-річний житель селища Клесів, що в Сарненському районі, Олексій ВОРОН (на фото) з будь-якого куща чи “запущеного” деревця може зробити справжній витвір мистецтва. Він так уміє його “обстригти”, що рослина набуває форми свічки, бокала, гриба чи навіть... частини людського тіла. До речі, улюблена фігура Олексія Федоровича називається “Символ чоловічої гордості”. Вистриг він її з туї, а форму вона має (див. фото)... здогадайтеся самі!

Олексій Федорович каже, що ніяка імпотенція не загрожуватиме чоловікові, якщо час від часу він буде приходити до його славнозвісної скульптури, яка, до речі, знаходиться на території Клесівського лісгоспу і сягає у висоту понад два метри. Адже жива рослина віддає людині частину своєї енергії, а в даному випадку, виходить, і сексуальної!

Хтось подумає, що рослина у формі “чоловічої гордості” - це “прикольно”, а хтось, можливо, скаже, що це - збочення. Втім, виявляється, з ялинок, туї, тиси, інших дерев і кущів садовими ножицями можна сформувати будь-яку фігуру. Між іншим, це зараз доволі модно - влаштовувати зелені огорожі (замість металевих) навколо свого дому, робити чудернацькі силуети з кущів та дерев.

Олексій Ворон, як справжній ялинковий перукар, має у своїй колекції декілька “прикольних” експонатів. Так, проводжаючи автора цих рядків територією лісгоспу Клесівського лісництва, Олексій Федорович показав сформовані ним із ялинок “Свічку Діви Марії”, “Чашу Богдана Хмельницького”, “Гриб”, “космічні супутники” “Січ-1” і “Січ-2”, “Олімпійську чашу”, “Райські ворота”.

Якщо подумаєте, що це не гуманно - знущатися над рослинами, то можете не перейматися: обрізання гілля шкоди рослині не завдає. навпаки, формує їй міцну та густу крону!

Що цікаво, вся територія Клесівського лісництва відгороджена від траси зеленим “парканом”. А на земляній гірці лісництва видніється великий ялинковий тризуб, біля якого полюбляють фотографуватися туристи. На зелені експонати Клесівського майстра їдуть дивитися люди не тільки з нашої, але й з інших областей. Бо подивитися справді є на що!

29.09.2005Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 29.09.2005p. 
На головну сторінку