Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №887 від 16.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

В Дубровиці відбулася важкоатлетична «розминка»

В Дубровиці відбулася важкоатлетична «розминка»

На минулих вихідних рівняни успішно виступили на відкритому чемпіонаті Львова з важкої атлетики. Одним з тріумфаторів цих змагань став майстер спорту України Сергій Смочек. У ривку він підняв штангу вагою 130 кілограм, а у поштовху 172 кілограми. Сумарних 302 кілограми за результатами двоборства дозволили йому впевнено перемогти у своїй ваговій категорії до 81 кілограма.

А днями Сергій став почесним учасником спортивно-масового заходу «Розминка від чемпіона», який організовує комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради. Гості разом завітали до Дубровицької ЗОШ № 2. Зустріч з місцевими школярами розподілилася на дві частини. Спершу спортсмен розповів дітям, що важка атлетика — силовий вид спорту, в основі якого лежить виконання вправ зі штангою. На сьогоднішній день змагання з важкої атлетики складаються з двох вправ — ривка та поштовху.

Гість розповів, що підняття великої ваги у форматі спортивних змагань зустрічаються в культурі народів з давніх часів. Найбільш ранні згадки подібних змагань відносяться до Стародавнього Єгипту, Стародавнього Китаю та Стародавньої Греції. У сучасному вигляді цей спорт сформувався тільки в XIX столітті. Перші офіційні змагання почалися в 1860-тих роках в США, згодом в 1870-тих вони дісталися і Європи. А в 1896 році важка атлетика була включена до програми І літніх Олімпійських ігор.

Що стосується індивідуальних досягнень гостя, то особистий рекорд Сергія у ривку – 145 кілограм, а у поштовху – 180. Першу ж свою спортивну нагороду він здобув ще у 9 років.

Окрім цього, спортсмен розповів що на змагання часто їздить не сам, а зі своїм молодшим братом – Віталієм. 18-річний важкоатлет за підтримки старшого брата регулярно поповнює сімейну скарбничку спортивних нагород. Так на змаганнях у Львові він підняв сумарно 280 кілограмів, і також повернувся додому із «золотом».

В таких розповідях минула перша половина заходу. Наступна ж, була більше спрямована на фізичні активності. Спершу діти під керівництвом Сергія провели інтенсивну розминку з присіданням та вправами для всього тіла. Вдосталь розігрівшись і подивившись на майстер-клас від спортсмена, вони спробували повторити елементи важкої атлетики використовуючи гриф від штанги. Не без труднощів, але все ж більшості вдалося впоратися з таким завданням.

Підсумком заходу стало нагородження сувенірами від Відділення НОК України в Рівненській області тих дітей, котрі здобули призові місця в конкурсі спортивного малюнку який відбувся з нагоди «розминки». І звісно не обійшлося без традиційної роздачі автографів та фотографування зі спортсменом.

16.11.2018



Рівне-Ракурс №10 від 16.11.2018p. 
На головну сторінку