Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №888 від 22.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Ефективний засіб з домашньої аптечки. Мазь від багатьох хвороб

Ефективний засіб з домашньої аптечки. Мазь від багатьох хвороб

Прополісно-воскова мазь допомагає в лікуванні багатьох хвороб: фіброміоми, маститу, гангрени, виразки (у тому числі й трофічної), опіків, чиряків, наривів, хворих суглобів, дуже задавнених гайморитів, гнійних отитів, наривів у горлі, екземи, кісти яєчників. В емальований посуд влити 1 склянку рафінованої олії, додати бджолиного воску розміром як сірникова коробка й поставити посуд на слабкий вогонь, щоб віск розтанув. Половину жовтка круто звареного яйця розім’яти вилкою на блюдці й пальцями поступово додавати в посуд з олією й воском. Розмішати, зняти з вогню й дати настоятися 10-15 хв. Потім процідити через капронову тканину, зберігати в холодильнику в скляному посуді. Мазь дуже ефективна. Перед використанням її розігрівають на водяній бані до 40 градусів (для цього потрібно відібрати з банки потрібну кількість, помістити в невелику чашечку або стопочку й поставити в гарячу воду, тримати, доки вона не стане рідкою). Мазь допомагає за таких захворювань. 

Гайморит. Розтопленою в столовій ложці й відразу набраною в піпетку маззю закапують ніс за найтяжчих і задавнених гайморитів. Потрібно все робити швидко, щоб мазь не охолонула. Закапувати 2-3 рази на день. За гострих гайморитів у перші дні лікування це можна робити частіше. Мазь пробиває гайморові пазухи й витягає гній.

Гнійні отити. Скрутити джгутик з ватки і вставити у вухо. Кілька разів на день міняти джгутик, одночасно змащувати маззю за вухом. Мазь витягає гній, знімає запалення. –

Нариви, абсцеси в горлі, гнійна ангіна. Змащувати маззю горло, прикладати компрес на ділянку шиї. Якщо проробити все це з вечора, щогодини повторюючи процедуру, то до ранку нарив прорве. 

Бронхи, біль у шлунку, у кишечнику, фурункули на тілі, ячмені на очах. Тричі на день до їди приймати по половинці чайної ложки мазі. 

Жіночі захворювання: фіброміома до 10 тижнів, кіста яєчника, запалення придатків, мастопатія, мастит. У піхву вставляти тампони з маззю, міняти ранком і ввечері. Іноді вистачає 7-10 днів, щоб позбутися кісти, фіброміома зазвичай потребує тривалішого лікування. За мастопатії й маститу на груди прикладають серветку, просочену маззю, зверху папір для компресів або целофан. По можливості міняти що дві години. 

Опіки, чиряки, рани, набряки, зубний біль, суглобний біль колін також лікують маззю. Наносити її на ніч на хворе місце, вкутуючи й замотуючи його, чистим пальцем обмащувати хворий зуб і змащувати нею ясна. Можна до хворого місця прикладати ватку з маззю. Результат буде швидким і позитивним. 

Трофічні виразки, гангрена:прикладати серветки з маззю, міняти їх кожні 2 години. З рани рясно виділятиметься гній, внаслідок чого уражене місце очищуватиметься й гоїтиметься.

Артрит, біль у коліні: робити компреси з мазі на хворі місця на ніч. За кілька процедур ви помітите зменшення болю й набряклості. 

Ламкі нігті: втирати мазь у нігтьову пластинку на ніч. Примітка: віск потрібно брати бджолиний, натуральний. Для зовнішнього застосування можна взяти будь-яку олію, а для внутрішнього краще маслинову. Хоча описаний вище засіб високоефективний та нешкідливий, перед його застосуванням обов’язково порадьтеся з лікарем, щоб убезпечитися від імовірних непередбачених проблем та визначити індивідуальну непереносимість.

Мед від молочниці

Добре допомагає за молочниці липовий мед. Просочуйте ним ватні тампони і вставляйте на ніч у піхву. Курс лікування — 10—15 тампонів. Ще народна медицина рекомендує лікування лататтям жовтим: 1 ст. л. подрібненої рослини залити 1 склянкою окропу, настоювати на водяній бані 15 хвилин, процідити гарячим. Приймати по 2 ст. л. під час їди. Цей же відвар розвести перевареною водою 1:5 і спринцюватися щодня або через день. Рідини на одне спринцювання повинно бути не менш як 1 л. Курс лікування — 15—20 днів. Слід провести 3—4 курси. Під час місячних спринцюватися теж можна. Здоров’я відновиться.

Жуйте медові стільники

Жувати мед у стільниках - не просто смачно, а й корисно, оскільки віск має гарні лікувальні властивості. Він багатий на мікроелементи, вітамін А, містить жирні кислоти, вуглеводи тощо. Людям, хворим на гайморит, тонзиліт, ангіну, астму, стоматит, рекомендую кілька разів на день протягом 15 хв жувати по 0,5 -1 ч. л. меду в стільниках чи забрусу. Пережований віск можна ковтати, він організму не зашкодить.

Стільниковий мед - природний сорбент

Пасічники кажуть, що перед заклеюванням стільників восковими кришечками бджоли вносять під них найбільше біологічно активних сполук, у тому числі й з антисептичною дією. Тож мед у стільниках корисніший, ніж уже відкачаний, оскільки має більший спектр біологічних властивостей. Разом зі стільниковим воском ми отримуємо корисні жиророзчинні активні речовини, вітаміни та антибіотики. Жування меду в стільниках корисне за нежитю, запаленого горла та кашлю. Стільниковий мед разом з пергою сприяє заселенню кишківника корисними для травлення бактеріями. Крім того, віск, потрапляючи у травний тракт, діє як сорбент, зв’язуючи токсичні речовини й сприяючи їх виведенню з організму. А ще під час жування меду в стільниках відбувається очищення зубів та їх дезінфекція. Вживати стільниковий мед рекомендують шматочками розміром як чайна ложка разом із маленьким шматочком чорного хліба (аби не відчувався смак воску) чи окремо. Жують кілька разів на день після їди, протягом 10 хвилин (не менше), не запиваючи водою.

22.11.2018



Рівне-Ракурс №10 від 22.11.2018p. 
На головну сторінку