Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №889 від 29.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Вітамінні суміші, які допоможуть не хворіти взимку

Вітамінні суміші, які допоможуть не хворіти взимку

Осінь і зима – справжнє випробування на міцність нашого імунітету. Вогкість, нестача сонячного світла й недостатня кількість вітамінів у раціоні в цей період роблять нас легкою мішенню для різних вірусів і загострень хронічних захворювань. Посилити імунітет можна за допомогою натуральних природних засобів.

Вітамінна паста Амосова

Легендарний академік Микола Амосов рекомендував своїм пацієнтам власний рецепт вітамінної пасти.

Для її приготування вам знадобиться: курага, чорнослив (без кісточок), інжир, родзинки, ядра волоських горіхів, один лимон (зі шкіркою), мед. Усі складові необхідно брати в рівних кількостях.

Родзинки, курагу, чорнослив замочити на ніч у чистій, прохолодній воді. Потім просушити сухофрукти, відкинувши їх на сухий гладкий рушник без ворсу.

Подрібнити всі інгредієнти у блендері або пропустити через м’ясорубку. Мед додають у вже готову перемелену суміш. Зберігати готову пасту потрібно в холодильнику у скляному посуді.

Микола Амосов рекомендував з’їдати по одній столовій ложці вітамінної суміші вранці і ввечері.

Жодних обмежень у такого вітамінного коктейлю не існує. Він буде корисний як дітям, так і дорослим, як ослабленим під час або після хвороби, так і зовсім здоровим – як ефективна профілактика різних захворювань, насамперед застудних.

Дуже корисна така паста також і людям, які страждають на серцево-судинні захворювання.

Обліпиха і шипшина 

Унікальна суміш для зміцнення організму й імунітету на основі природних цілющих компонентів здатна значно підвищити захисні сили організму, особливо ця суміш незамінна при хронічних захворюваннях, в осінньо-зимовий період, а також для дітей і людей похилого віку.

500 г плодів обліпихи, жменя плодів шипшини і 300 г ядер волоського горіха перемолоти через м’ясорубку до однорідності. Отриману суміш залити 300 г липового меду, ретельно перемішати й настоювати добу в холодильнику.

Вживати цілющу суміш треба двічі на день, розмішуючи одну столову ложку суміші в 100 мл відвару ромашки лікарської (можна купити в аптеці й приготувати згідно з інструкцією). 

Вітамінна суміш із мигдалем

Пропустіть через м’ясорубку півсклянки родзинок, склянку волоських горіхів, півсклянки мигдалю, шкірку двох лимонів. Можна додати й кедрові горішки – вони чудово сприяють підвищенню імунітету.

Сік лимонів вичавіть у суміш, а шкірку пропустіть окремо через м’ясорубку. 

Потім додайте 150 г меду, півсклянки чорносливу й стільки ж кураги. Настоювати кілька днів у темному місці, зберігати в холодильнику. 

Дорослим приймати тричі на день по 2 ст. л., а дітям від трирічного віку – двічі на день по 1 ч. л. 

Суміш для імунітету з лимонів і овочів

1,5 кг буряку, 1,5 кг моркви, 1 кг гранатів, 1 кг лимонів. 

З овочів і фруктів вичавити сік і додати до сокової суміші 1 кг меду, ретельно перемішати й приймати вранці і ввечері по 1 ст. л. Зберігати суміш у холодильнику.

Цілюще алое

Сік 100 г алое, сік 4 лимонів, 1 апельсин перемелений, 300 г меду, 500 г волоських горіхів (перемелених) змішати до однорідності й приймати по десертній ложці тричі на день до їди. Зберігати в холодильнику.

Рецепт «Сім склянок»

Візьміть по склянці морквяного, бурякового соку, соку чорної редьки, часнику, лимона, меду й кагору. З’єднайте всі інгредієнти, ретельно перемішайте, зберігайте в холодильнику зі щільно закритою покришкою. Приймайте по 1 ст. л. тричі на день після їди. 

Суміш – гречка, мед, горіхи

1 кг гречки ядриці, 1 кг почищених волоських горіхів, 0,7 кг гречаного або квіткового меду.

Гречку ретельно перемолоти в кавомолці. Не можна її заміняти гречаним борошном, тому що в ньому немає тих корисних компонентів, які містяться в оболонці гречки. Горіхи прокрутити через м’ясорубку. Усе залити медом і ретельно перемішати.

Зберігати в холодильнику.

Приймати тричі на день до їди по 1 ст. л. протягом одного місяця. Після курсу приймання цього еліксиру ви відчуєте, наскільки здоровішими й сильними ви стали.

Імбирно-фруктовий мед для імунітету.

200 г свіжого кореня імбиру, 2 лимона, 100 г інжиру, 100 г кураги, 1 склянка подрібненої журавлини, 200 г меду.

Імбир почистити і подрібнити. Лимони подрібнити разом зі шкіркою. Додати подрібнені інжир, курагу і журавлину. Усе змішати й залити медом. 

Вживати по 1 ч. л. ложці з чашкою гарячого чаю.

Важливо!

Перед вживанням будь-яких засобів проконсультуйтеся лікарем.

29.11.2018



Рівне-Ракурс №10 від 29.11.2018p. 
На головну сторінку