Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №891 від 15.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Експертна оцінка землі

Експертна оцінка землі в Києві і Україні. Оцінка земельних ділянок

Експертна оцінка землі в Києві і Україні. Оцінка земельних ділянок...Ринкова вартість землі дає змогу укласти безліч юридичних і правових угод. Хоча це можуть і бути і фінансові операції чи угоди: бухгалтерський і податковий облік, передача...

Експертна оцінка землі в Києві і Україні. Оцінка земельних ділянок

Експертна оцінка землі в Києві і Україні визначає її реальну ринкову грошову вартість. Не путайте цю послугу із нормативною оцінкою. Експертна оціночна компанія Києва «Экспертный центр» сьогодні нам розповість про особливості цієї послуги, в чому їхні відмінності із «нормативкою» і інше.

Ринкова вартість землі дає змогу укласти безліч юридичних і правових угод. Хоча це можуть і бути і фінансові операції чи угоди: бухгалтерський і податковий облік, передача майна під заставу в банк. Всі ми знаємо, що фермерам часто потрібні великі кредити. Зрозуміло, що в таких підприємців є два активи: сільськогосподарська техніка і нерухомість. Часто саме завдяки другому типу майна фермери можуть отримати великий кредит в банку.

Так, як ми аграрна країна і наші землі є особливо цінними, то і оцінка їхня має бути об’єктивної і правовою. І для здорового ринку, експерти мають провести повний моніторинг вартості сільськогосподарських угідь в Україні. Нормативна оцінка землі не дасть змоги визначити ринкову вартість. Вона визначає вартість, що ґрунтується на показниках родючості: вміст органічних речовин і гумусу, шар родючого грунту, гранулометричний склад.

Експертна оцінка землі в Києві і Україні. Оцінка земельних ділянок і паїв – вартість такої роботи

Експертна оцінка землі в Києві і Україні коштує від 700 до 2500 грн. І ця вартість актуальна в тому випадку, якщо це майно має звичайні і типові характеристики. Якщо це ділянка, що має велику площу (більше 2 га) і цільове призначення «для промисловості чи комерційної діяльності», то вартість буде встановлюватися індивідуально.

Для нотаріуса звіт коштуватиме від 1300 до 2500 грн. А от оцінка для бухгалтерії чи суду, зазвичай має вартість від 700 до 1500 грн. за один об’єкт такого виду.

Експерт має мати всі необхідні документи (сертифікати і ліцензії)! Тому перед замовлення таких робіт, краще переконатися в наявності таких документів в виконавця. Краще один раз побачити, чим сто разів почути.

Більше відомостей про таку роботу в Україні: http://оценка-киев.укр/оценка-недвижимости/оценка-земли/

Що робити, коли потрібна експертна оцінка землі, а в ділянки немає кадастрового номеру?

Буває дуже часто так, що потрібна експертна оцінка землі, а номер кадастровий відсутній. Що ж робити? Потрібно звернутися в районне управління земельними ресурсами і дізнатися у них, чи є в них потрібна технічна документація щодо вашого об’єкту. Якщо технічна документація відсутня, то потрібно переходити до другого варіанту. Коли ж в управлінні земельними ресурсами є необхідні відомості, то за один-два тижні ви отримаєте кадастровий номер.

В другому варіанті, коли відомості відсутні, потрібно замовляти розробку проекту технічної документації на земельну ділянку. Потім погодити із сусідами межі, а вже потім отримати такий номер. Ця всі процедура може зайняти два місяці і це в кращому випадку.

Потрібна експертна оцінка земельних ділянок і паїв в Києві чи Україні? Компанія «Хорив» виконає таку робота!

Потрібен техпаспорт на квартиру? Така робота коштуватиме в 2019 році від 700 грн.

Про те, який документ отримує замовник, читайте ось тут: http://www.khoriv.kiev.ua/otchet-ob-ekspertnoj-otsenke-ymuschestva-otsenochnyij-akt/

15.12.2018



Рівне-Ракурс №10 від 15.12.2018p. 
На головну сторінку