Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №903 від 07.03.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

* Оксана Білозір: «Україна є державою успіху»

* Оксана Білозір: «Україна є державою успіху»

Минулого понеділка на Рівненщину приїхала народний депутат кількох скликань, відома громадська діячка, волонтерка та народна артистка України Оксана Білозір. Цікаво було поспілкуватися з такою багатогранною і талановитою людиною. Це нам вдалось, і пані Оксана поділилась з нашими читачами своїм думками щодо актуальних питань життя країни.

Про політику

- Я в політиці з 2002 року. Була і є депутатом парламенту, міністром культури. Тобто є з чим порівнювати. Якщо говорити про нинішню Верховну раду та парламент зразка 2002 року, то є дуже багато відмінностей. Тоді в Раду, як правило, прийшли люди з великим досвідом. Тобто вони мали організаційний досвід, що суттєво допомагає в роботі народного депутата, бо ця робота, в першу чергу, законотворча і вимагає підготовки і розуміння тих процесів, які відбуваються в державі. Коли я стала депутатом Верховної Ради нинішньої каденції, то ситуацію в парламенті дуже суттєво змінилась. Прийшло багато людей, без навичок адміністративної роботи. З одного боку це добре, адже в суспільстві є запит на «нову кров» в політиці. З іншого - якість деяких законодавчих актів, ухвалених за нинішньої каденції парламенту, не завжди знаходиться на належному рівні.

Про президента

- Я добре знаю і поважаю Петра Порошенка. Хочу сказати, що для воюючої країни, якою є сьогодні Україна, саме він є оптимальним лідером. Чому? Все дуже просто. Якими рисами повинен бути наділений президент країни, що веде війну за своє виживання? Він повинен бути лідером, якого поважають в світі, тому що лише за допомогою потужних країн світу, які ввели болючі для країни агресора санкції, надають Україні дієву допомогу зброєю, обладнанням, грошима, нам вдалося зупинити російську навалу. Я в 2014 році була волонтером і чудово пам?ятаю, якою була українська армія в цей час. Воювали зброєю, якій місце в музеї, із взуття переважали «в’єтнамки», один бронежилет був на чотирьох бійців, у шахтарських касках. Подивіться на нашу армію сьогодні – професійна, навчена, споряджена для війни, вона, на думку авторитетних міжнародних фахівців, є однією з найбільш боєздатних армій Європи. Це факт і з ним мусить рахуватись Путін. У Кремлі відверто говорять: «будь – хто тільти не Петро Порошенко». На жаль, цього не завжди розуміють наші політики, які йдуть на вибори президента і не думають, а чи є в них хоча б частина тих здібностей та авторитету, які має Петро Олексійович?

Про реформи

- Я завжди говорю – Україна – це країна успіху. Тут все просто. Ми нарешті за останні п’ять років провели потрібні реформи, які дали підґрунття для нормального цивілізованого життя. Європейські політики, які бачать ситуацію зі сторони визнають – Україна за останні 5 років у плані реформ зробила більше аніж за попередні 25. А Дональд Туск так і заявив, що позитивна репутація Петра Порошенка та нашої країни високо оцінена в усіх столицях Європи. Україна – країна європейська, це не потрібно доводити. Але ми багато років не робили майже нічого, щоб повернутися у співтовариство європейських країн. Ми ж хочемо жити так у ЄС? Звісно, хочемо. Тоді потрібно продовжити наш курс із повернення до лав європейської спільноти і дати можливість Петру Порошенку завершити цей потрібний усім нам процес.

07.03.2019Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 07.03.2019p. 
На головну сторінку